“Bursa Endüstri Zirvesi” sona erdi

“Bursa Endüstri Zirvesi” sona erdi

1 Aralık 2016 Perşembe günü kapılarını açan, kuruluşumuz Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MIB) işbirliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin değerli destekleri alınarak “Bursa Endüstri Zirvesi” adı altında eş zamanlı olarak düzenlenen;

BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 15. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Delme Teknolojileri, El Aletleri, Pnömatik ve Hidrolik Fuarı
BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 8. Sac, Boru, Profil İşleme Teknolojileri ve Yan Sanayileri Fuarı,
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) ve Prestij Yayıncılık Basım Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. işbirliği ile hazırlanan;
KALIP AVRASYA Bursa 9. Kalıp Teknolojileri ve Yan Sanayiler Fuarı,

İŞ VE İŞÇİ GÜVENLİĞİ, SAĞLIĞI VE EKİPMANLARI FUARI
OTOMASYON FUARI Bursa 14. Uluslararası Elektrik, Elektronik ve Makine Otomasyonu Fuarı,
4 Aralık 2016 Pazar günü saat 18.30’da Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde sona erdi.
Ersözlü; “Birbirini Tamamlayan Sektörlerin Fuarlarını Buluşturan Zirveye 44 Ülkeden 39.965 Profesyonel Ziyaretçi’’
4 gün boyunca sektörün nabzını tutan fuarları değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “7 salondan oluşan toplam 40 Bin m2 alanda hazırlanan dev bir sektör buluşması haline gelen zirvede, 25 ülkeden 512 firma ve firma temsilciliğinin son teknoloji ürünleri sergilendi. 44 ülkeden 39.965 profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan Fuarlar, sanayinin gelişimine yön veren sektörleri aynı çatı altında bir araya getirerek, son teknolojinin ziyaretçi ile buluştuğu son nokta olması ile de dikkat çekti.
Makine yapan makinelerin fuarları, hidrolikten pnömatiğe, sac işleme teknolojilerinden kalıp yan sanayisine, iş güvenliğinden makine otomasyonuna kadar geniş ürün grubu ile dikkat çekti. Üretimde ihtiyaç duyulan yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri topluca sunan Fuarlarda, küçük ölçekli işletmelerden büyük sanayi firmalarına kadar tüm ziyaretçiler aradıkları son teknoloji ürünleri tek platforma bulabildi” dedi konuştu.

Makine Sektörüne Fuar Hareketliliği
Birbirini tamamlayan sektörlerin büyük buluşması olan Fuarlar; Tüyap’ın yurtdışı ofisleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna - Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ürdün veYunanistan’dan gelen iş adamlarına ev sahipliği yaptı. Fuarlarda gerçekleşen iş bağlantıları ile sektör ticareti canlandı.
Yurtiçinden ise sektörlerin yoğun olduğu Adapazarı, Afyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa başta olmak üzere 50’in üzerinde ilden gelen profesyonellere ev sahipliği yapıldı.
Fuarda İkili İş Görüşmeleri Gerçekleşti
KOSGEB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile organize edilen ikili iş görüşmeleri, 2 Aralık Cuma günü, fuar alanında yer alan Uludağ Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Söz konusu görüşmelerde yurtdışından gelen iş adamları ile katılımcı firmalarımız yeni iş bağlantılarının kurulması hedefi ile bir araya geldi.
Fuarlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı tüm katılımcılarımıza, ziyaretçilerimize ve basınımıza teşekkür eder, önümüzdeki yıl 30 Kasım – 3 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenecek Bursa Endüstri Zirvesi’nde yine bir arada olmayı dileriz.
Saygılarımızla,