Bursa Endüstri Zirvesi’nde buluşuyor

Bursa Endüstri Zirvesi’nde buluşuyor
BURSA METAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 15. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Delme Teknolojileri, El Aletleri, Pnömatik ve Hidrolik Fuarı
BURSA SAC İŞLEME TEKNOLOJİLERİ FUARI 8. Sac, Boru, Profil İşleme Teknolojileri ve Yan Sanayileri Fuarı,
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) ve Prestij Yayıncılık Basım Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. işbirliği ile hazırlanan;
KALIP AVRASYA Bursa 9. Kalıp Teknolojileri ve Yan Sanayiler Fuarı,

İŞ VE İŞÇİ GÜVENLİĞİ, SAĞLIĞI VE EKİPMANLARI FUARI
OTOMASYON FUARI Bursa 14. Uluslararası Elektrik, Elektronik ve Makine Otomasyonu Fuarı,
1 - 4 Aralık 2016 tarihlerinde Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 7 ayrı salonda toplam 40 bin m2 alanda hazırlanmaktadır.
Makine Yapan Makinelerin Fuarları, Her yıl Yükselen İvmesi İle Ekonomiye Değer Katıyor
Geçtiğimiz yıl yine aralık ayında düzenlenen ve kendi ziyaretçi rekorunu kıran Fuarları değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “Türk makine imalatı, ekonomimizin büyümesine yön veren önemli sektörlerin başında gelmektedir. Kaliteli üretim ile birlikte uluslararası pazarlarda markalaşma yolunda ilerleyen makine sektörüne yönelik düzenlenen, 2002 yılında 2salonda, 5 bin m2 alanda açılan Endüstri Zirvesi Fuarları, aradan geçen 15 yıl sonunda büyümesine her yıl devam ederek 40 bin m2 alanda düzenlenen dev bir sektör buluşması haline geldi. Yılın son ayında imalat endüstrilerinin tüm süreçlerini bir kez daha Tüyap Bursa çatısı altında toplayan Bursa Endüstri Zirvesi Fuarları, 7 ayrı salonda 25 ülkeden 512 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile gerçekleşmektedir.
Bu yıl da makine satışlarına yapacağı etki ile hem Bursa hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak zirve, son teknolojinin ziyaretçi ile buluştuğu son nokta olması ile de dikkat çekmektedir. Hidrolikten pnömatiğe, sac işleme teknolojilerinden kalıp yan sanayisine, iş güvenliğinden makine otomasyonuna kadar geniş ürün grubu ile dikkat çeken Fuarlar, makine sektörünün dünyaya açılan kapısıdır.” dedi.

Fuarlar, Kıtalar Arası Ticari Köprüleri Kuruyor
Fuarların Avrasya coğrafyasındaki en büyük buluşma noktalarından olduğunu söylenen Ersözlü, “Fuarlar için yaklaşık 1 yıl öncesinden başlatılan tanıtım ve pazarlama çalışmalarında Türkiye’nin 1-3 saatlik uçuş mesafesinde, yaklaşık 50 ülkeyi kapsayan, 1.5 milyar nüfuslu geniş bir alanın merkezinde bulunduğu gerçeğinden hareket ettik. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda birbirini tamamlayan sektörlerin büyük buluşması olan Fuarların; Tüyap’ın yurtdışı ofisleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile Almanya, Azerbaycan, Bosna - Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Cezayir, Çin, Fas, Fransa, Filistin, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Karadağ, Kosova, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Romanya, Pakistan, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan’dan davetli iş adamlarına ev sahipliği yapacağız.
Aynı zamanda, yurtiçinden ise sektörlerin yoğun olduğu Adana, Adapazarı, Afyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa ve Uşak başta olmak üzere birçok ilden gelecek profesyonellere ev sahipliği yapacağız.” diye konuştu.

İkili İş Görüşmeleri Organize Edilecek
KOSGEB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile organize edilen ikili iş görüşmeleri, 2 Aralık Cuma günü, fuar alanında yer alan Uludağ Konferans Salonu’nda düzenlenecektir. Yurtdışından gelen iş adamları ile katılımcı firmalarımız arasında geçecek görüşmeler sonucunda yeni iş bağlantılarının kurulması hedeflenmektedir.