Bursa'nın altyapısı kışa hazırlanıyor

Bursa'nın altyapısı kışa hazırlanıyor

BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan kış öncesi olası sel baskını ve taşkın olaylarına karşı da gerekli tedbirleri alıyor.

Kent merkezindeki yağmur suyu ızgaralarında meydana gelebilecek tıkanıklıklara karşı temizlik çalışması yapılırken, çalışmalar kapsamında Çekirge Caddesi'ndeki yağmursuyu ızgaralarının temizliği tamamlandı. Kanal açma çalışmalarında kullanılan kombine araçlarla çalışmalarını sürdüren ekipler, Nilüfer İlçesine bağlı Özlüce, Odunluk, Üçevler, Yüzüncüyıl, Beşevler, Altınşehir ve Fethiye mahallelerinde de kanal açma çalışması başlattı.

Sorunsuz bir kış

İklim değişikliklerine bağlı olarak yaşanan şiddetli yağışların, sadece Türkiye'de değil, dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde zaman zaman hayatı felç ettiğini hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu nedenle altyapının sorunsuz çalışması gerektiğini kaydetti. Bursa'nın her köşesine sağlıklı içmesuyu ulaştırma, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları oluşturma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Başkan Aktaş, "Bunun yanında var olan sistemin de düzenli olarak çalışması gerekiyor. Yağmur suyu kanallarındaki en ufak bir tıkanıklık bile sel baskınına yol açıp, hayatı olumsuz etkileyebilir. Bunun için BUSKİ ekipleri, kış bastırmadan gerekli temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tek amacımız altyapı anlamında sorunsuz bir kış geçirmek" dedi.