Bursa'nın o ilçesine modern kent meydanı

Bursa'nın o ilçesine modern kent meydanı

Atatürk Anıtı'nın yanındaki 13 bin metrekarelik bölgede Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Orman İşletme Şefliği'nin binalarının bulunduğunu belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, bu binaların yıkılarak kent meydanı için yer açılacağını söyledi. Çelik, “Bu alanda belediye hizmet binası, otopark, yeşil alanlar ve yürüyüş yolları yer alacak” dedi.
İlçeye kent meydanı kazandırmak için yapılan çalışmaları anlatan Çelik, “15 bin metrekarelik bu bölgede Yenişehir Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Orman İşletme Şefliği'nin binaları bulunuyor. İmar planında değişiklikler yapacağız. Bu binalar yıkılarak kent meydanı için yer açılacak” diye konuştu.
Göreve geldiğinden bu yana Şişecam yetkilileriyle okul yapımı konusunda görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Süleyman Çelik, valilik, belediye, milli eğitim ve Şişecam arasında yapılacak protokolün imza aşamasına geldiğini kaydetti. Çelik, Osmangazi Lisesi'ne yeni bina yapımını Şişecam Grubu'nun üstlendiğini, Orman İşletme Şefliği'ne ise başka bir bölgede kamulaştırma yapılarak yer tahsis edildiğini belirtti.