Bursa'nın trafik çilesi bitecek!

Bursa'nın trafik çilesi bitecek!

Bursa'da her hafta bir başka mahallede gerçekleştirilen bereket sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu defa sabah namazını Anadolu Mahallesi Sarı Camii'nde kıldı. Başkan Aktaş'ın, namazın ardından vatandaşlarla bir araya geldiği bereket sofrasına, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz da katıldı.

"Bu filmi daha önce seyrettim"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'yı çok iyi tanıdığını, görev tebliğinde özellikle trafik ve ulaşım, kentsel dönüşümle alakalı çalışmalar yapılması noktasında talimatlar verdiğini hatırlattı. Trafik ve ulaşımın tek başına parametre olmadığını, nüfus yoğunluğu, binalar, denetimsizlik, kural ve kaidelere uymamanın ulaşımda ciddi sıkıntılar meydana getirdiğini belirten Başkan Aktaş,"Fabrikalara, okullara servis çeken araçlar da insanların hayatlarını kolaylaştıran minibüsler de otobüsler de metro da bir plan dahilinde hareket etmiyorsa, orada bir sıkıntı vardır. Bunun düzeltilmesi lazım. Ben bu filmi daha önce seyrettik. Allah'a hamdolsun, bu konuda muvaffak oldum" dedi.

65 yaş üstü ile engellilere jest

Başkan Aktaş, trafik ve ulaşımın düzene sokulmasının yanında 65 yaş üte vatandaşlar ile engellilerin toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıların da en kısa zamanda son bulacağını ifade etti. Yaşlıların veya dezavantalı grupların ucuz ya da ücretsiz kartları bulunduğu için zaman zaman otobüslere alınmadığını kaydeden Başkan Aktaş, "Biz inşallah seve seve alacakları bir sistem geliştireceğiz. Bizatihi belediye olarak bu alanda destekleme yapacağız. Konunun muhataplarıyla 3 kez bir araya geldik. Batı hattıyla belli bir seviyeye ulaştık. İşini bilen azimli bir ekip var karşınızda. İnşallah bu sıkıntıların da üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Başkan Aktaş, bereket sofrası sonrası Sarı Camii önünde yer alan ve ciddi trafik sıkışıklığı yaşanan alt geçidi de inceledi. Bursa'da yaşanan en büyük 3 sıkıntıdan öncelikli olanının trafik ve ulaşım olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, "Buraya da oturduk. Abiler dediler ki 'Bu bölgeye girip çıkmak için bağlantı yolu problemi var. Şu alt geçidi sabah 7 le 9 arası, bir de akşam 4'ten sonra gör' dediler. Dolayısıyla bizim buradaki dersimiz, yol haritamız da belli oldu" şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, açıklamalarının ardından vatandaşların sorularını da cevapladı.