Bursa Ticaret Borsası'nın işlem hacmi 9 ayda 10 milyar lirayı aştı

Bursa Ticaret Borsası'nın işlem hacmi 9 ayda 10 milyar lirayı aştı

Bursa Ticaret Borsası'nın (Bursa TB), yılın ilk 9 ayındaki tescil işlem hacmi yüzde 105 artarak 10 milyar 300 milyon lira oldu. Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, tescil işlem hacmi rakamlarındaki artışın özveriyle üretmekten ve çalışmaktan vazgeçmeyen tüm üyelerin başarısı olduğunu söyledi.

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB), üyelerinden aldığı güç ile kent ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor. Bursa TB'nin Ocak-Eylül dönemini kapsayan tescil işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 105 artarak 10 milyar 300 milyon liraya yükseldi. Bu dönemde Bursa TB kotasyonundaki ürünler arasında çok işlem gören ürünler 1 milyar 889 milyon lira ile zeytin, 1 milyar 613 milyon lira ile yaş sebze-meyve, 729 milyon 369 bin lira ile et, 709 milyon 42 bin lira ile canlı hayvan ve 705 milyon 854 bin lira ile ayçiçek yağı oldu.

TÜRİB'te tescil işlem hacmi yüzde 110 artış sağladı

Bursa Ticaret Borsası, tescil işlem hacmi rakamlarındaki başarılı performansını A Grubu büyük hissedarları arasında yer aldığı Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nda (TÜRİB) da sürdürdü. TÜRİB Elektronik Ürün Senetleri (ELÜS) Piyasası'nda 2021 yılının tamamında alım ve satım olmak üzere toplam 328 milyon 287 bin liralık işlem hacmi gerçekleştiren Bursa TB, bu rakamı 2022 yılının ilk 9 ayında 691 milyon 251 bin liraya yükselterek, işlem hacminde yüzde 110 oranında artış sağladı. TÜRİB'te en çok işlem gören ürünler ise mısır, buğday, arpa, yulaf ve nohut oldu.

“Tescil rakamlarımız Bursa'nın tarımsal gücünü ortaya koyuyor”

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, tescil işlem hacmi rakamlarındaki artışın tüm üyelerinbaşarısı olduğunu söyledi. Başkan Matlı, “Üyelerimiz artan maliyetler, finansman ve lojistik sorunları, küresel resesyon riskine rağmenözveriyle faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu durum tescil işlem hacmi rakamlarımıza yansırken,tarımsal üretimi, tarıma dayalı sanayisi ve ticareti ile Bursa'nın tarımsal gücünü de ortaya koymaktadır. Bursa Ticaret Borsası olarak bizler de üyelerimizin sorunlarına çözümüretmek, finansmana erişim kanallarını kolaylaştırmak, üretim kapasitelerini ve ihracat potansiyellerini artıracak projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimiz ile birlikte var gücümüzle çalışarak ülkemizin büyüme hedeflerine katkı koymaya devam edeceğiz” diye konuştu.