Bursa Valisi'ne sert çıktı!

Bursa Valisi'ne sert çıktı!

Seçimler başlamadan önce Türkiye'de her valilikte konuyla ilgili toplantı yapıldığını belirten Büyükataman, "Bu toplantılarda valinin de imzası bulunan bir tutanakla, siyasi partilerin sadece il, ilçe başkanlıkları ve seçim ofislerinin önüne bayrak asmaları izin almak kaydı ile bildirilmiştir. AKP tarafından Bursa'nın her yerine asılan bu kanunsuz, hukuksuz afişler indirilmezse gereğini biz yapacağız" dedi.

"İKİ GÜNDÜR VALİ'YE ULAŞAMIYORUM"
Bursa'da Amasyalılar Derneği'ni ziyaret eden MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman kentin bazı bölgelerine AKP bayrakları asılmasını sert bir dille eleştirdi. AKP'nin hukuksuzluk ve adaletsizliği marifet sandığı savunan Büyükataman, Amasyalılara seslenirken, şunları söyledi:
"Son günlerde etrafınıza hiç baktınız mı? Her tarafı AKP bayrakları ile donattılar. Her tarafı başbakanın posterleriyle donattılar. Ben iki gündür valiyi bulamıyorum. İki gündür itirazlarımızı iletecek yetkili bir merciye ulaşamıyorum. Seçimler başlamadan önce Bursa'da ve Türkiye'nin her yerinde valiliklerde bütün siyasi partilerin il başkanlarının katıldığı bir toplantı yapıldı. Bu toplantıda valinin de imzası bulunan bir tutanakla, siyasi partilerin sadece il, ilçe başkanlıkları ve seçim ofislerinin önüne bayrak asmaları izin almak kaydı ile bildirilmiştir. Hukuk herkese lazım. Adalet herkesin sığınabileceği ve vereceği karara herkesin sığınabileceği bir liman olmalı. Adalet yarın sana da lazım olacak. Bugün meclis çoğunluğuna güvenerek, hukuksuzluğu böyle sıradan hale getirirsen yarın hesabını veremeyeceğin günler geldiğinde bu yaptıklarını çok ararsın."
"O AFİŞLER İNDİRİLMEZSE GEREĞİNİ BİZ YAPARIZ"
İki gündür Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu aradıklarını ancak ulaşamadıklarını kaydeden Büyükataman, "Milletin gözünün içine baka baka, milleti aptal yerine koyarak, ben yaptım oldu dayatmasıyla Bursa'nın her yerine asmış oldukları bu kanunsuz, hukuksuz afişlerini indirmezlerse biz gereğini yaparız. İş buraya giderse sonu vehamet olur, Allah korusun. Doğru değil. Keşke hukuk olsa, keşke yasalar uygulansa, keşke görevlerini adam gibi yerine getirseler" ifadelerini kullandı.