Bursa'ya kar ne zaman yağacak?

Bursa'ya kar ne zaman yağacak?

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 4 derece ölçülürken hava çok bulutlu, yağmurlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kentin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bursa'nın yükseklerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri uyardı: Ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olayına  karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Bursalılar yarın ve perşembe günüyse kelimenin tam anlamıyla donacağız!

Yarın ve perşembe Bursa'da en yüksek sıcaklık bir derece olacak! Gece saatlerinde sıcaklık eksi beş dereceye kadar inecek!

Çarşamba yer yer hafif kar yağışı öngörüldü. Perşembe kuru soğuk var. Yağış beklenmiyor. 

Cuma da çok soğuk geçecek. Sıcaklık en yüksek 3 derece ölçülecek. Gece saatlerinde termometreler yine eksi dört dereceye kadar gerileyecek. 

Cumartesi günü için de Bursa'da kar yağışı tahmini yapıldı. Sıcaklık en yüksek dört derece olacak açıklamasında bulunuldu.

ULUDAĞ'DA DURUM NE?

Kış turizminin gözdesi tatilciler tarafından beyaz cennet olarak adlandırılan Uludağ'da bugün, yarın ve cumartesi kar yağışı var. Kar kalınlığı son olarak 31 cm ölçüldü. Yağışlarla kar kalınlığı artacak. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ,Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi beklenen yağışların Yalova, İzmir'in güney ilçeleri, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Marmara'nın doğusunun yüksekleri, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte İç ve Doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve batı, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İzmir'in güney ilçeleri, Yalova, Aydın, Muğla çevreleri, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Yaşların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in İç Kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yalova'da kuvvetli yağmur; Bilecik, Balıkesir'in doğusu ile Sakarya, güneyi ile Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.