Bursa'da dev operasyon

Bursa'da dev operasyon

Yaklaşık 6 aydır süren fiziki ve teknik takibin ardından sabah ezanlarıyla operasyona start verildi. Meydancık, Selimzade, Hocataşkın, Kayhan, Ebu İshak, Elmasbaçeler ve Yeşil semtlerinde 550 polis belirlenen evlere nokta operasyon düzenledi. Karşılarında polisi gören uyuşturucu satıcıları büyük şaşkınlık yaşadı.

19 GÖZALTI

Narkotik köpeği Alfa da zulalanmış uyuşturucuları kısa sürede buldu. Yaklaşık 4 saat süren operasyonda 4’ü bayan 19 kişi gözaltına alındı. 18 ayrı adreste yapılan baskında 56 gram çıkı esrar, 62 paket bonzai, 49 ekstasy hap ve bir çıkı uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Adresleri belirli nokta operasyonların ardından asayiş ekipleri sabah 07.00’de ikinci bir operasyona start verdi. Roman vatandaşların yaşadığı Kamberler, Meydancık ve İncirli bölgesinde tüm sokaklar, metruk evler ve parklar arandı. Irgandı Köprüsü’nün altında ekipler uyuşturucu madde ve şüpheli şahıs aradı. Buradaki kontrollerde de durumları şüpheli görülen bazı kişiler gözaltına alındı. Sadece alkol kullandığını uyuşturucu almadığını söyleyen bir araçtaki 4 kişi de durumları incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 1,5 ay önce benzer bir operasyonun düzenlendiğini 21 kişinin tutuklandığını hatırlatırken, şehirde vatandaşların huzur ve güvenliği için operasyonların aralıksız olarak süreceğini, huzur şehri olarak anılan Bursa’da kanun dışı faaliyetlere izin verilmeyeceğini kaydetti.