Bursa'da iki liseli kızın öldüğü feci kazada flaş gelişme!

Bursa'da iki liseli kızın öldüğü feci kazada flaş gelişme!

Edinilen bilgile göre, 25 Kasım 2010 tarihinde gece boyu sınava çalışıp okula gitmek için yola çıkan 15 yaşındaki lise öğrencileri Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz, İzmir Yolu üzerinde karşısına geçmek isterken meydana gelen kazada G.Ç.’nin kullandığı minibüsün altında kalarak hayatlarını kaybetti. Olaydan sonra tutuklanarak hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan dava açılan sanık G.Ç.’ye (35) 1. Ağır Ceza Mahkemesi 5 yıl hapis cezası verdi.
Kazada hayatını kaybeden liseli iki kızın yakınları karara isyan ederek sanığa daha fazla ceza verilmesini, sanık avukatları ise cezanın fazla olduğunu ifade ederek dosyayı Yargıtay’a taşıdı. İki tarafın da temyizi ile yerel mahkemenin kararını gözden geçiren yüksek mahkeme, verilen cezanın yerinde olduğunu belirterek, kararı onadı.

“KARAR DEĞİŞENE KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Ezgi Nil Topuz'dan 6 yıl önce diğer kızını da trafik kazasında kaybeden baba Saffet Topuz, Yargıtay’ın onama kararını yerinde olmadığın belirterek, “Karar tarafımıza tebliğ olduktan sonra karar düzeltmeye gideceğiz. Oradan da Anayasa Mahkemesi’ne bundan da sonuç olamazsak AİHM’ne kadar mücadelemizi götüreceğiz. Sonuç bizim kabul ettiğimiz bir sonuç değil. Onların kabul etmesi, bizim düşüncelerimizi değiştirmez. Bu kararı değiştirmenin yolu neyse onları denemeye devam edeceğiz”