Bursa'da şehir içine yeni teleferik hatları geliyor

Bursa'da şehir içine yeni teleferik hatları geliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, görevdeki 6.yıl basın toplantısında yeni teleferik hatlarının müjdesini verdi. Zafer Meydanı, Gökdere, Setbaşı ve Teferrüç hatlarına bakanlıktan onay çıktığını, inşaata başlayacaklarını anlatan Başkan Altepe, "Şimdi yeni bir hattın hem de 10 kilometreyi bulan hattın müjdesini veriyoruz. Kültürpark'tan Devlet Hastanesi-Yıldıztepe'ye oradan Pınarbaşı ve Alacahırka'ya teleferik hattı inşa edeceğiz. Alacahırka merkez olacak. Buradan hat ikiye ayrılacak. Bir kolu Kuştepe'ye diğer kolu ise Yiğitali'ne gidecek. Termal sağlık turizmi için Bursa'ya gelen Tabakhaneler bölgesinde kalan misafirler teleferikle Uludağ'ın eteklerini gezecek. Yeni yerler de görecek" diye konuştu.

YENİ BULVAR TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Büyükşehir olarak yeni yollar açmak için kamulaştırmalara büyük bütçe ayırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Çelebi Mehmet Bulvarı İzmir yoluna alternatif olacak. Her gün bir bina yıkıyoruz. 420 bina kamulaştırdık. Türkiye'de bir ilk. Küçükbalıklı Altınova bölümü büyük mesafe aldı. Sırameşeler bağlantısı ile Çelebi Mehmet Bulvarı Yunuseli'ne oradan Mudanya Yolu ve Ata Bulvarı'na bağlanacak. 3 ayrı çıkışı var. Yunuseli'nden şehrin doğusuna Yavuzselim'e kadar uzanacak. Oradan Gürsu'ya kadar gidecek"şeklinde konuştu.

TRAMVAY SİTELERE UZAYACAK, TERMİNAL HATTI KAVŞAKLAR BİTİNCE BAŞLAYACAK

Söz verdikleri gibi metroyu Görükle'nin içine uzatacaklarını, Cumhuriyet Caddesi Davutkadı bölgesindeki T3 hattının da Siteler'e kadar uzayacağını bunun da projesinin ihaleye çıktığını anlatan BAşkan Altepe, "Kent Meydanı Terminal arasındaki T2 hattı da projelendirildi. Kavşak inşaatlarının bitmesiyle projeye başlayacağız. Nilüfer'deki T7 ve T8 hatlarını da hayata geçireceğiz. Yerli yeni vagonları da 622 milyon yerine 320 milyon liraya ihale edip yüzde 50 tasarruf sağladık. Çöplük kavşağı, Buttim kavşak inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Panayır, Geçit kavşağı da yapılacak" dedi.

YUNUSELİ AÇILIYOR, YENİŞEHİR HAVALİMANI'NA TREN GİDECEK.


Recep Altepe, Bursalılara Yunuseli Havaalanı’nın açılacağı müjdesini verdi. Altepe, “Artık Bursa merkezinden uçaklar havalanacak. Yunuseli Havaalanı konusunda bakanlıktan onay çıktı. 20 kişiye kadar yolcu taşıyabilecek uçaklar, Türkiye’nin her yerine yolcu taşıyacak. Havaalanı ile ilgili şirketler kuruldu. Her şey hazır. Yunuseli Havaalanı’nda hergün en az 50 uçak havalanacak. Yunuseli Bursa'ya değer katacak. Bursa dünya kenti olacaksa bunlarla olacak. Yunuseli Havaalanı şehrin göbeğinde. Her yere yolcu taşıyacak. İnşallah hergün yüzlerce uçağın havalanmasını hedefliyoruz” diye konuştu. Başkan Altepe, Yenişehir'den uçuşlar konusunda her türlü desteği verdiklerini, rezervasyonların dolu olduğunu ifade ederken, Bursa'dan Yenişehir Havalimanı'na trenle ulaşılacağını da kaydetti.