Bursa'da şiddetli lodos çatı uçurdu!

Bursa'da şiddetli lodos çatı uçurdu!

Dün akşam başlayan lodos bu sabah etkisini şiddetli bir şekilde göstermeye başladı. Bursa Merkez Osmangazi ilçesinde Osmangazi Metro İstasyonu’nun bulunduğu cadde üzerindeki bir binanın çatısı şiddetli lodos nedeniyle İpek Böceği elekrik tellerinin üzerine uçtu. Olay yerine ilk gelen polis ekiplerinin güvenlik önlemi alması ve tramvay elektriğinin kesilmesinin ardından itfaiye ekipleri çatının tramvay tellerinden çıkarılması için çalışmalara başladı. Düşen çatı nedeniyle elektriği kesilen İpek Böceği tramvay hattında seferler durdu. Olayı gördüğünü iddia eden bir vatandaş, rüzgarın cadde üzerindeki bir işletmenin çatısını uçurup 50 metre uzağa düşürdüğünü söyledi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.



Öte yandan şiddetli lodosla şehir merkezindeki elektrik tellerinin kopması nedeniyle şehrin belli bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandı. Evlerinden dışarı çıkan vatandaşlar şiddetli rüzgara karşı yürümekte zorlandı. 



LODOS, ÇATIYI ARAÇLARIN ÜZERİNE DÜŞÜRDÜ

Bursa’da, şiddetli lodos sebebiyle bir çatının araçların üzerine uçması güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, merkez Yıldırım ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde meydana geldi. Saatte hızı 85 kilometreyi bulan lodos sebebiyle 3 sitenin çatısı park halindeki araçların üzerine uçtu. Şans eseri olayda yaralanan olmazken, 30 araç zarar gördü. Evlerde de büyük hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kaza raporu tuttu. Arabaları hasar gören vatandaşlar, çatı parçalarını kaldırıp araçlarını çıkartmaya çalıştı.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan çatıların uçması güvenlik kamerasına yansıdı. Saat 09.00 sıralarında çatının büyük bir gürültüyle park halindeki araçların üzerinde düştüğü görülüyor. Bir aracın adeta pestil gibi ezilmesi kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.
Sabah büyük bir gürültü duyduğunu ifade eden Kamuran Arpacı, “Dışarı baktığımda çatıların uçtuğunu gördüm. Benim arabam da çatının altında kaldı. 30 civarında araçta hasar var” dedi.

Site yöneticisi Ali İştan ise, “Problemli olan çatılar lodos sebebiyle yıkıldı. Büyük gürültü duyduk. Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Maddi zarar çok büyük” diye konuştu.

HAYATI FELÇ ETTİ

Şehirde saatteki hızı 85 kilometreyi bulan şiddetli lodos evlerin çatılarını uçurdu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle bazı ağaçlar devrilirken, belediye ekipleri kırılan ağaçların temizlemek için seferber oldu. Kestel’in Aksu köyünde ağaç budamaya giden 62 yaşındaki Halil Dalkıran, lodosun etkisiyle ağaçtan düştü. Kolu kırılan adam tedavi için Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ayrıca OTOKOOP’ta temizlik yapan Yusuf Girgin de uçan çatı parçasının başına çarpmasıyla hastanelik oldu.
Lodos deniz ulaşımını da aradı. BUDO, İDO ile teleferik seferleri iptal edildi. Fırtınanın etkisiyle vatandaşlar yürümekte bile zorlandı. Yaşlı bir çiftin birbirine tutunarak lodosa karşı yürümeye çalışması kameralara işte böyle yansıdı. Yaşlı adam karısına tutunmasa uçacağını söyledi. Yere düşen yaşlı bir adama ise çevredekiler yardım etti. Kimi uçmaması için çocuğunu tuttu, kimi yanındaki arkadaşına sarılarak ayakta durmaya çalıştı. Bazılarının banklara ve otomobillere tutunması, otomobil kapısını kapatmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu.

Çatılardan uçan saclar elektrik direklerine takıldı. Vatandaşlar o tehlikeleri anları cep telefonuyla görüntüledi. Uçan çatıların üzerine düştüğü onlarca araç zarar gördü.

Polis ekipleri lodosun etkisiyle artan ihbarlar yüzünden en yoğun günlerinden birini yaşadı. Meteoroloji, bu gece lodosun saatteki hızının 100 kilometreyi geçeceğinin tahmin edildiğini bildirdi. Fırtınanın pazartesi günü yerini sağanak yağışa bırakması bekleniyor.