Bursa’daki yangında yok olan aile Suriye’ye dönüş planı yapıyormuş

Bursa’daki yangında yok olan aile Suriye’ye dönüş planı yapıyormuş

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangında 8’i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Osman Sakin, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’nda yangında yok olan aileyi şöyle anlattı: 

‘’Aile pandeminden önce Türkiye’ye gelmişti. İlk geldiklerinde bir tek eşyaları bile yoktu. Bir komşu koltuk verdi bir komşu halı verdi derken eşyalarını bu şekilde temin edildiler. Ev ancak böyle kurulabildi. Ailenin durumu yoktu, muhtarlığa gelip yardım istiyorlardı, biz de mahalleli olarak yardım etmeye çalışıyorduk. Oturdukları evin kirası 1500 liradan 2500 liraya çıkınca yangın çıkan bu eve taşınmışlardı. Aile hayat pahalılığından dolayı memleketine dönmek istiyordu. İki hafta önce baba ile konuşurken, ’’Türkiye’de yaşam zor, memlekete dönmek istiyorum’’ demişti.

"Baba perişan halde"

‘’Ev sobayla ısınıyordu. Baba hurdacı olduğu için satacak eşyalar ararken bulduğu tahta parçalarını evde yakmak için getirirdi. Vefat eden 8 çocuktan 3’ü mahalledeki okula gidiyorlardı. İl göç idaresine kayıtlılardı. Aile, Hilal Kart adı altında çocuk başına ayda 250 lira devletten yardım alıyordu. Baba ile biraz önce konuştum, ‘’ kimsem kalmadı, ölmeyi çok istiyorum’’ dedi.