Bursalı minik Ela için 5 dakikanızı ayırın

Bursalı minik Ela için 5 dakikanızı ayırın

RABİA DENİZ 

 
Bursalı Ersin ve Tuğçe Taşçı çiftinin 5 yaşındaki kızları Ela Taşçı'nın, 23 gün önce yapılan tetkiklerden sonra lösemi olduğu ortaya çıktı. Sağlık memuru baba Ersin Taşçı ile anne Tuğçe Taşçı, 23 gündür Ela'ya uygun donör arıyor. Uyumlu donör iliği için önce aile yakınlarına test yapıldı. 

Aile yakınlarının iliği uymayınca önce Türkiye, ardından da Dünya Kan Bankası'ndan uyumlu kan arandı ancak bu araştırmalar da sonuç vermedi. Tüm taramalara rağmen uygun ilik bulunamayan küçük Ela'nın ailesi uygun ilik için gönüllülerden destek bekliyor. Minik Ela için 5 ay içinde uygun donör bulunması gerekiyor.

BU SESİ DUYUN!

Taşçı ailesi tüm vatandaşları kök hücre bağışına davet ediyor. 4 Mayıs günü hastanede teşhis koyulduğunu belirten baba Ersin Taşçı, hastanede yapılan testler sonucu hastalık sürecinin başladığını ifade ederek, “Bizim istediğimiz tek şey sadece Kızılay merkezine gidip bir tüp kan verip, kök hücre bağışında bulunulması. Ela'nın şu an ilik nakli olması gerekiyor. 5 dakikanızı ayırarak bir çocuğu yeniden hayata kavuşturabilirsiniz' diye konuştu.