Bursalılar Görecik Festivali'nde eğlendi

Bursalılar Görecik Festivali'nde eğlendi

Bursa’nın dağ ilçelerinden Büyükorhan’da düzenlenen 12. Görecik Yaylası Yörük ve Türkmen Şenliği ve Çilek Festivali, karnaval havasında geçti.

Görecik Yaylası’nda düzenlenen festivale, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keles Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Görecik Yaylası’nda piknik malzemeleriyle gelen vatandaşlar, kurulan stantlar ve lunaparkta gönüllerince eğlendi. Festivalde folklor gösterileri beğeniyle izlenirken, ilçenin kendine özgü yemekleri de sergilendi.

KAHRAMAN YÖRÜKLERİN DİYARI DAĞ YÖRESİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, festivalde yaptığı konuşmada, dağ yöresinin güzide ilçesi Büyükorhan’ın Büyükşehir ile birlikte kalkınarak göç sorununa da son verileceğini söyledi. Altepe, “Büyükorhan, her zaman bizim gurur duyduğumuz bir ilçemiz. Dağ yöremiz, kahraman Yörüklerin diyarıdır. Her zaman birlikte olduk, Büyükşehir olarak da sonuna kadar birlikte olacağız. Bu dönem hizmet dönemi. En büyük hizmetleri başta Büyükorhan’a, Orhaneli’ye, Harmancık’a, Keles’e yapacağız. Dağ yöresini seviyoruz” dedi.

“TERSİNE GÖÇ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Büyükorhan’ın ayağa kalkması için çalıştıklarının altını çizen Altepe, “İstiyoruz ki Büyükorhan’da üretim canlansın. Büyükorhan ve dağ yöremiz artık göç vermesin. Taş yerinde ağırdır. İnsanlar burada yaşasın. Burada çalışalım, burada yaşayalım, burayı güçlendirelim. Mümkünse geriye göç başlasın. Köylerimiz kan kaybetmesin. Bunun için projelerimizi Büyükorhan Belediye Başkanımız Hasan taş ile birlikte teker teker hayata geçiriyoruz. Büyükorhanlılar istesin, biz yapalım” diye konuştu.

ALTEPE: BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY

Türkiye’nin altın çağını yaşadığını ifade eden Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Türkiye gerçekten güzel günler yaşıyor. Türkiye tekrar itibarını kazandı. Bunu da en güzel şekilde görüyoruz. Gittiğimiz her ülkede pasaportu uzattığımızda bunları en güzel şekilde yaşıyoruz. Ve Türkiye ile bir Türk olarak gurur duyuyoruz. Ülkeyi yönetmeyi bilen, dünyaya siyaseti öğreten, dünyada artık Türkiyesiz karar alınamamasını sağlayan büyük devlet adamları, büyük yöneticilerimiz, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan sayesinde buralara geldik. Allah ağzımızın tadını bozmasın. ‘Biz şunları, bunları yapacağız, maaşları ikiye katlayacağız’ diye bol keseden savuruyorlar. Bekara karı boşamak kolay. Sizlerde bu hükümetlere geldiniz. Sizler de bu hükümetlere geldiniz, ama sonunda beceremediniz.”
AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise, bu dönemde ülke içine fitne sokulmaya çalışıldığını belirterek, “Bugün de baktığımız zaman ne kadar aramıza fitne sokulmaya çalışılırsa çalışılsın, omuz omuza verdiğimiz zaman Büyük Türkiye’yi her beraber oluştururuz. Tarihte hep şunu gördük. Bizim en büyük mücadelemiz, düşmanla olan mücadelemiz olmamış. Bizim en büyük mücadelemiz fitne ile olan mücadelemiz olmuş. Bu şenlikler, birliğimizin, beraberliğimizin daim kılınması için çok önemli” şeklinde konuştu.
Keles Kaymakamı İbrahim Ethem Kazak da, festivalin Bursalıları heyecanlandırdığını, birlik ve beraberlik tohumlarının yeşerdiği bu festivalin hayırlı olması temennisinde bulundu.

HASAN TAŞ: BUNLAR NUTUK YA DA HAYAL DEĞİL

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, belediyenin asli görevinin topluma değer verip, hizmet yapma olduğunu kaydetti. Başkan Taş, “Belediyenin asli görevi, toplumun dertlerini dinleyip her zaman yanında olmaktır. Bu görevin bilinci içerisindeyiz. Bizlerin sorumluluğu ağır. Biz sizlere 63 proje ile seçimler öncesi söz vermiştik. Bu sözler neticesinde sizlerin oylarını aldık ve bu oyların karşılığını vermek zorundayız. Bu bilinci asla unutmadık, unutmayacağız. 43 mahallemize eşit şekilde hizmet ediyoruz. Projelerimizin planları yapıldı. Söz verdiğimiz 63 projeler, nutuk ya da hayal değil. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm projelerin açılışlarını gerçekleştireceğiz” dedi. Büyükorhan Belediyesi Özel Kalem Müdürü Saadettin Çalı da, yerel seçimler öncesi vaat edilen 63 projeyi tek tek açıklarken, hangi projelerin ne durumda olduğu ile ilgili de vatandaşları bilgilendirdi.

Festivale katılan Bursalılara gözleme, pilav, çilek ve kiraz ikram edildi. Görecik Yaylası’nda lise öğrencileri tarafından 1000 fidan dikimi de gerçekleştirildi. Festivalde sahne alan ünlü sanatçı Mithat Körler, Mersinli İsmail Grubu, Seyhan Güler ve Murat Can Polat, şarkılarıyla unutulmaz bir gün yaşattı.