Bursa Saat Kulesi'nin plastik eklentileri kaldırılacak!

Bursa Saat Kulesi'nin plastik eklentileri kaldırılacak!

Restorasyon ile tarihi saat kulesinin üst kısmına 1990'lı yılların başında bölge esnafı tarafından yaptırılan plastik eklentiler de kaldırılacak.

Bursa'da, Tophane Parkı'nda yer alan tarihi Bursa Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından gelecek yıl restore edilmeye başlanacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesinden aldığı bilgiye göre, Sultan Abdülaziz döneminde yaptırılan ve bilinmeyen bir tarihte yıkıldıktan sonra yenisi inşa edilen saat kulesi, II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 30. yıl dönümü olan 31 Ağustos 1906'da hizmete sokuldu.

33 metre yüksekliğe sahip 6 katlı kuleye 89 basamaklı ahşap merdivenle çıkılabiliyor. Kulenin üst katının dört cephesinde, yuvarlak saatler bulunuyor.

Yıllara meydan okuyan saat kulesinin restorasyonu için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce onaylandı.

Belediye, gelecek yıl yatırım programı ve kurul onaylı projeler doğrultusunda kulenin aslına uygun olarak restorasyonuna başlayacak.

Restorasyon sayesinde, üst kısmına 1990'lı yılların başında bölge esnafı tarafından yaptırılan plastik eklentiler de kaldırılmış olacak.