Bursaspor şeytanın bacağını kırdı!

Bursaspor şeytanın bacağını kırdı!

Yeşil-beyazlılar, 14 maçlık aranın ardından İstanbul takımlarına karşı 3 puan kazanırken, ligde oynadığı son 7 maçta ise mağlubiyet yüzü görmedi.

Ligde oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisini kazanan yeşil-beyazlılar, sahasında oynadığı Kasımpaşa’yı sahadan sildi. Çok kritik müsabakadan 3 puanla ayrılarak zirveden kopmama adına önemli bir 3 puanın sahibi olan yeşil-beyazlılar 19 puana yükselerek 5. sırada kendine yer buldu.

TİMSAH, İSTANBUL TAKIMLARINA KARŞI ŞANSSIZLIĞINI KIRDI

Son zamanlarda İstanbul takımlarına karşı oynadığı maçlarda galibiyete hasret kalan timsah, Kasımpaşa maçının ardından bu kötü istatistiğe son verdi. En son 2012-2013 sezonunun 28. haftasında sahasında Beşiktaş'ı 3-0 gibi net bir skorla geçen Timsah, o müsabakanın ardından oynadığı 14 maçta rakiplerine karşı diş geçirememişti.

BURSASPOR’UN 7 MAÇTIR BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Öte yandan ligde etkili bir futbol ortaya koyan yeşil-beyazlıların, 7 maçtır bileği bükülmüyor. Ligde en son 5. haftada Mersin İdmanyurdu deplasmanından eli boş dönen Timsah, o müsabakadan sonra oynadığı 7 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bursaspor son 7 maçta 4 beraberlik, 3 galibiyet elde etti.

FERNANDAO 6 GOLE ULAŞTI

Bursaspor’da Kasımpaşa müsabakasında fileleri 2 kez havalandıran Fernandao, 6 gole ulaşarak takımdaki en golcü futbolcu oldu. Sambacıyı 5 golle Bakambu, 4 golle Volkan Şen takip ediyor.

3 FUTBOLCU CEZALI

Öte yandan yeşil-beyazlı ekipte sarı kart sınırında bulunan Serdar Aziz, Bekir Yılmaz ve Ozan Tufan cezalı durama düştü. Bu üç futbolcu 13. haftada deplasmanda oynanacak Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyecek. Ayrıca Serdar Aziz ve Ozan Tufan, cezalı oldukları için ilk defa bir lig müsabakasında ilk 11’de yer alamayacak.