Bursaspor teknik direktör arayışlarını sürdürüyor!

Bursaspor teknik direktör arayışlarını sürdürüyor!

Süper Lig'de 7. sırada yer alan ve Adanaspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayıran Bursaspor yeni teknik direktör bulmakta zorlanıyor.
Bursaspor ilk olarak Hırvat teknik adam Robert Prosinecki'yi takımın başına getirmek istedi. Azerbaycan Milli Takımı ile önemli işlere imza atan ve geçmişte Kayserispor'u da çalıştıran tecrübeli teknik adam. Azerbaycan'dan 1.250 milyon euro kazanırken, Bursaspor bu maaşı ödemek istemedi. 
Prosinecki de her iki takımı birlikte çalıştırmaya yanaşmayınca anlaşma gerçekleşmedi. 

Bursaspor Tayfun Korkut ile neden anlaşamadı? 

Samet Aybaba ve Yılmaz Vural gibi teknik direktörler de Bursaspor'un gündemine gelmesine rağmen Bursaspor yönetimi yerel bir antrenörle çalışmayı uygun bulmadı. 
Prosinecki'nin ardından son olarak Bundesliga 2 takımlarından Kaiserslautern'i çalıştıran Tayfun Korkut ile görüşen Bursaspor yönetimi genç teknik adamla da anlaşma sağlayamadı. 
Bursaspor Başkanı Ali Ay ve Futbol Şube Sorumlusu Yüksel Çolak Korkut'la görüşmek için Almanya'ya gittiler ama Tayfun Korkut'la da anlaşmaya varılamadı.
Bursaspor son olarak Mutlu Topçu seçeneğine yöneldi. Bursa doğumlu olan ve 1990-2001 yılları arasında Beşiktaş'ta top koşturan Mutlu Topçu uzun yıllar Ertuğrul Sağlam'ın yardımcılığını yapmıştı. 
Bursaspor'un 2010 yılındaki şampiyonluğunda da Eruğrul Sağlam'ın yardımcısı olan Mutlu Topçu, Kayserispor ve Gaziantepspor'da teknik direktörlük yaptı. Geçen sezon Nisan ayında Gaziantepspor'dan ayrılan Mutlu Topçu o dönemden bu güne takım çalıştıramadı. 
Bursaspor'da diğer adaylar İsmail Ertekin ve Adnan Örnek 
Bursaspor Mutlu Topçu ile de anlaşamazsa diğer adaylar İsmail Ertekin ve Adnan Örnek olacak. 

İsmail Ertekin de Bursa doğumlu. 58 yaşındaki tecrübeli teknik adam son olarak Bandırmaspor'u 1. Lig'e çıkarmış ancak bu sezon alınan başarısız sonuçların ardından görevinden alınmıştı. 

Bir diğer isimse 51 yaşındaki Adnan Örnek. 1989-1998 yılları arasında Bursaspor'da stoper olarak oynayan Adnan Örnek, Bursaspor altyapısının başındaydı. 

Öte yandan Bursaspor'u bu hafta oynanacak olan Medipol Başakşehir maçına U21 Takım Sorumlusu Tunahan Akdoğan hazırlıyor. Akdoğan Başakşehir maçında da takımın başında olacak.