Bursa'ya engellilere özel park geliyor

Bursa'ya engellilere özel park geliyor

Oyun Engel Tanımaz projesiyle çocuk parklarında engellerin kaldırılmasını hedefleyen Nilüferli çocuklar, proje toplantısında bir araya gelerek detayları görüştü.




Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Orhan Gazi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği ve ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu işbirliğiyle geliştirilen Oyun Engel Tanımaz projesinde kendi oyun alanlarını tasarlayan çocuklar projeye son şeklini veriyor.

Engellilerin de kolayca oynayabilecekleri parkların oluşturulmasında Nilüfer Çocuk Meclisi üyesi olan altısı engelli toplamda 32 çocuk proje kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Parkın peyzaj düzenlemesi ve oyun grubu imalatlarını son olarak gözden geçiren çocuklar bu konuda Kayapa Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren uzman bir firmadan bilgi aldı. Park içerisinde yer alacak olan santranç alanı, hareketli ve sabit oyun grupları, çim tepecikleri, kum ve çamur havuzlarının detayları hakkında görüş ve öneriler dile getirildi. Toplantıya Nilüfer Kent Konseyi ve firma yetkililerinin yanı sıra Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer de katıldı.

Vahide Aktuğ İlköğretim okulunun karşısında yapılması planlanan parkın 2015 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor.