BUSKİ’nin 2018 bütçesi açıklandı

BUSKİ’nin 2018 bütçesi açıklandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi kasım ayı 3. oturumu Başkan Alinur Aktaş başkanlığında yapıldı. Başkan Aktaş, “Bursa’yı daha sıkıntısız ve eski adına yakışır şekilde, değerleriyle nasıl daha iyi noktaya taşırız, bunu düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte de 7/24 görevimizin başındayız, herkesle istişare etmekten çekinmeyiz. Hiçbir ilçeyi ötekileştirmek gibi bir durum olamaz. Bunu birileri muhalefetle yakınlaşmak gibi algılayabilir, ancak öyle bir kompleksim yok. Derdimiz, heyecanımız ve aşkımız Bursa’dır” diye konuştu.
Su tarifeleri ile ilgili yüzde 10 indirimin uygulanmasına 1 Aralık itibariyle başlandığı açıklandı. BUSKİ bütçesinin 2018 yılı için geliri 1 milyar 180 milyon lira, gideri 962 milyon lira olarak belirlendi.
Katı atık bedellerinin ilçeler tarafından karşılanması gerektiğini ifade eden Aktaş, "En pahalı suyu Bursa kullanmıyor. Diğer illerde düşük olduğu iddia ediliyor. Ancak ortaya çıkan faturayı bütün olarak incelemek gerekiyor. Birim fiyattan gidersek çok sağlıklı olmaz” diye konuştu.