Buttim'den kan bağışı kampanyası

Buttim'den kan bağışı kampanyası

Bursa Kızılay’ı iş birliği ile hayata geçirilen kan bağışı kampanyası BUTTİM fuaye alanında gerçekleştirildi. BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki "BUTTİM olarak yaklaşık 10 yıldır süren ve her üç ayda bir gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında, yönetim kurulu olarak yer almanın heyecanını yaşıyoruz. Böyle bir geleneği sürdürmekten ve BUTTİM olarak sosyal sorumluluk görevlerimizi yerine getirmekten dolayı mutluyuz. Önemli gördüğümüz tüm alanlarda elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz. Önemli olan bir defaya mahsus bir kampanyayla kan toplamak değil, düzenli bağışçı sayısını kalıcı biçimde artırmaktır” dedi.

Kanın hammaddesinin insan olduğunu hatırlatan Tiryaki, “Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık geçtiğimiz aylarda stokların yarı yarıya azaldığını belirtip, destek istemişti. Duyarlı vatandaşlarımız çağrıya kulak vermiş ve bir gün içerisinde 13 bin 241 ünite kan toplanarak, Kızılay tarihinin 148 yıllık rekoru kırılmıştı. Ama bunun sürekliliği çok önemli. Yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde günde 10 bin ünite kan ihtiyacına cevap veriliyor. BUTTİM olarak biz de 10 yıldır sürdürdüğümüz kampanyamızı bu vesile ile yeniden gerçekleştirerek kamuya olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş olduk” dedi.

BUTTİM HAKKINDA

1996 yılında İstanbul Caddesi üzerinde kapılarını açan ve 20 yılı geride bırakan Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi, 2000’e yakın ofisin yanı sıra 3 farklı salonu ve 500 kişi kapasiteli kültür merkezi ile de dev bir iş kompleksi. BUTTİM; çarşı, plaza ve kültür merkezi olmak üzere 3 farklı bölümden oluşuyor.