Büyük polis sevkiyatı başlıyor

Büyük polis sevkiyatı başlıyor

Seçim güvenliği tartışmalarının odağındaki HDP’nin bölge halkına sandık tehdidine karşı bir dizi önlem geliyor. En dikkat çekici olanı ise, her iki bölgeye batıdan polis sevkiyatı gerçekleştirilerek bölge halkının güvenle sandığa gitmesini sağlamak.

BÜYÜK SEVKİYAT


7 Haziran seçimleri öncesi, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlara dönük saldırı, tehdit ve baskılarını arttıran HDP'nin arka bahçesi PKK ve YDGH'ye karşılık bir dizi önlem alınacak. Şehir merkezlerinden köylere ve mezralara kadar sahanın tamamında Kürt vatandaşlara HDP'ye oy vermeleri noktasında baskı kuran illegal güçlere karşı, seçim gününe has bir dizi hazırlık yapılıyor. Batıdan yapılacak güvenlik gücü sevkiyatı ile birlikte, tehdit ve baskılar karşısında zaman zaman iradesini ortaya koyamayan bölge halkına güven gelecek.

HDP DIŞINDA KİMSE GİREMEZ TEHDİDİ


PKK ve YDGH daha önceki seçimlerde de, oy kullanılacak bölgelerde kurduğu timlerle vatandaşı baskı altında tutmaya çalışmış, silah zoruyla HDP'ye oy verilmesi için baskı kurmuştu. Propaganda döneminin başlamasıyla birlikte, HDP adaylarıyla birlikte sahada seçim çalışması yürüten terörist güçler, bir çok silahlı saldırı olayına imza atmıştı. Bölgede HDP karşısında diğer partilerin seçim çalışması yapmasını engellemeye çalışan silahlı güçler, bir kahvehane toplantısında geç ayağa kalktığı için bir vatandaşı vurmuştu. HDP konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmazken, bölgede bir çok noktada belirlenen yerlerde "Bu bölgeye HDP dışında hiç bir parti giremez" afişleri asılmıştı.