Büyükşehir, Mahalleleri Sıcak Asfaltla Tanıştırıyor

Büyükşehir, Mahalleleri Sıcak Asfaltla Tanıştırıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’a bağlı Söğütlü Mahallesi’ndeki yaklaşık 5 kilometrelik yoldaki sıcak karışım asfalt dökme işlemlerini başlattı.
Elbistan’a bağlı mahallelerden sıcak asfaltla yolu kaplanan ilk yerleşim yeri, ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Söğütlü oldu. Mahallenin Malatya-Elbistan karayolu kavşağından çıkışına kadar olan ve uzun süre önce yapılan 1. kat satıh asfalt kaplaması bozulan 3,6 kilometrelik anayolun altyapı çalışmalarını tamamlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler, yoldaki sıcak karışım asfalt serme işlemini başlattı. Toplam uzunluğu 3,6 kilometre olan yolun yanı sıra cami ve Kur’an kursu yollarının da yapılmasıyla asfalt dökülecek yol miktarı 4,5 kilometreye ulaşacak.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Murat Duran, Ali Demir ve Turgut Akbaş, Söğütlü Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Murat Duran, mahalleye dönüşen köy ve kasabaların ilk defa sıcak asfaltla tanıştığını söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bundan sonraki yapacağı yol çalışmalarının 1. kalite ve aynı standartta olacağını kaydeden Duran, bu konudaki desteği için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a da teşekkür etti.
Söğütlü Mahallesi’ndeki yola 13 santimetre kalınlığında sıcak karışım asfalt döküldüğünü belirten Duran, “Büyükşehir Belediyemizin Elbistan’daki ilk sıcak asfalt serme çalışması Söğütlü Mahallesinden başladı. 4 bin 500 metre uzunluğunda 10 metre eninde bir asfalt çalışması yapılacak. Cami ve Kur’an Kursunun yolu da bu kapsamda asfaltlanacak. Çalışmalar bugün başladı. Bunun devamı gelecek. Bundan sonraki yapılacak yolların kalitesi de bu standartlarda ve kalitede olacak. Köy ve kasabalarımız ilk olarak sıcak asfaltla tanışmış oluyor. 13 santimetre kalınlığında asfalt dökülüyor” bilgilerini aktardı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Elbistan’a özel ilgi duyduğunu ve büyükşehrin sorumluluk alanında bulunan yerleşim yerlerindeki başta yol olmak üzere sorunların biran önce giderilmesi talimatını verdiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Murat Duran, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Erkoç Bey’in talimatıyla geçtiğimiz ay ortasında başlayan altyapı çalışmalarını tamamlandı. Bu yol üzerinde bulunan menfezin yapımı için de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Bu menfezin de yapılması ile Söğütlü Mahallemiz, birinci sınıf yol hizmetine kavuşacak. Ben, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimiz Ali Demir ve Turgut Akbaş adına, Elbistan ve Söğütlü halkı adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey’e bu konudaki destekleri için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Başta burada çalışanlar olmak üzere tüm personele de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.