Büyükşehir, Otistik Çocuklar Ve Aileleri İçin Devrede

Büyükşehir, Otistik Çocuklar Ve Aileleri İçin Devrede

Adana Otizm Derneği Kurucusu Av. İkbal Özlem Arıkoğlu, otistik çocuk sahibi bazı ebeveynler ve otistik çocuk eğitimcileri Sema Eğriparmak, Hülya Erbaş, Sıla Paylar, Cevdet Fikri Talay’dan oluşan ekip, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’yı ziyaret etti.
Adana’da otizm sorunuyla ilgili kapsamlı çalışma yapmak üzere bir araya gelen ekip, sadece otistik çocukların eğitilip rehabilite edilebileceği, bunun yanında ailelerin de eğitiminin sağlanabileceği, koordinasyon ve tedavinin yapıldığı “Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi”ni hayata geçirme projelerinden bahsetti.
Av. İkbal Özlem Arıkoğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi’nden, otistik çocukların bireysel özelliklerine yönelik eğitim ve öğretim ortamları oluşturulması, otizmin şartlarına uygun program geliştirilmesi amacıyla birlikte hareket etme talebinde bulundu.
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Opr. Dr. Fatih Karayandı “Otistik çocuklarımızın ve ailelerinin sosyal ve kültürel hayata tam katılımlarının sağlanması amacıyla bu alanda çalışmalarımızın ilkini yapmış bulunuyoruz” dedi.