Çad Encemine Büyükşehir Belediyesi’ne Pülverizatör Desteği

Çad Encemine Büyükşehir Belediyesi’ne Pülverizatör Desteği

Afrika kıtasının ortasında, denize açılan kapısı bulunmayan bir ülke olan Çad’da, Encemine Büyükşehir Belediyesi’nin teknik altyapısını güçlendirmek amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 4 adet pülverizatör düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.
Yağış sezonunun bitmesiyle çoğalan ve sıtma, kolera, hepatit gibi hastalıkların yayılmasında büyük rol oynayan sivrisinek vb. haşeratla mücadele amacıyla hibe edilen pülverizatörler, Çad’ın Başkenti Encemine’de memnuniyetle karşılandı.
Pülverizatör teslim törenine Türkiye Encemine Büyükelçisi Ahmet Kavas, Encemine Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Haroun, TİKA yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Encemine Büyükşehir Belediye Başkanı Haroun, törende yaptığı konuşmada, pülverizatörlerin temin edilme zamanının çok elverişli bir zamana denk geldiğini belirtti. Belediye BaşkanıHaroun, böylece sivrisineklerle mücadele çalışmalarının daha başarılı bir biçimde sürdürülebileceğini ifade ederek, TİKA yetkililerine teşekkür ve minnet duygularını dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Haroun, TİKA’nın, Belediye’nin teknik alt yapısını güçlendirmek amacıyla önceki dönemlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye heyet gönderilmesine yaptığı katkıları da hatırlatarak, Çad’ın her alanda kalkınmasında Türkiye’yi yanlarında görmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.
Türkiye Encemine Büyükelçisi Kavas da, halkının büyük bir bölümünün Müslümanlardan oluştuğu Çad’a TİKA vasıtasıyla yapılan kalkınma yardımlarının, iki ülke arasındaki siyasi ve insani ilişkilerin gelişmesine vesile olduğunu vurguladı. Türkiye Encemine Büyükelçisi Kavas, bunun tabii bir sonucu olarak, yakın gelecekte Türk iş adamlarının Çad’ın ekonomik kalkınma hamlelerine katkı sağlamak üzere gelmelerini ümit ettiğini belirtti.
Pülverizatörlerin teslim töreninde TİKA heyeti adına konuşma yapan Mehmet Yazgan ise, son iki yılda Çad’ın sağlık, tarım ve eğitim sektörüne yapılan teknik yardımların, iki ülke insanı arasındaki gönül bağlarını pekiştireceğini söyledi. Yazgan, Çad’ın ülke kaynaklarını değerlendirerek, kendi kendisine yeterli bir ülke olması için Türkiye’nin desteğinin süreceğini kaydetti.