Çanakkale, New York’ta Temsil Edildi

Çanakkale, New York’ta Temsil Edildi

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 23-25 Ocak 2015 tarihlerinde ABD New York’ta gerçekleştirilen ‘New York Travel Times Show’ fuarında Çanakkale’yi temsil etti.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı Öncelikli Sektörler Mali Destek programı dahilinde Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve GMKA tarafından desteklenen ‘Troia’nın Arka Bahçesinde Kuş Gözlemciliği’ Projesi kapsamında New York Travel Times Show 2015fuarına katılım sağlandı. Proje kapsamında Kazdağları’ndan doğan Karamenderes (Skamandros) nehrinin içinden geçtiği Araplar Boğazı mevkiinde tespit edilen kuş türlerinin ve bölgenin ulusal ve uluslararası platformda tanıtılması amacıyla alternatif turizm türlerinden kuş gözlem (Ornitoloji) turizmi potansiyelinin yüksek olduğu ABD’nin New York kenti seçilmiş, fuarda proje alanı olan Araplar Boğazı’nın yanısıra Çanakkale’nin de doğal, kültürel, turistik ve tarihi değerleri uluslararası platformda tanıtıldı.
Açılışını New York Times gazetesi Seyahat Bölümü direktörü Michael Carroll’ın yaptığı fuara Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve New York Kültür ve Tanıtma Müşaviri Fatoş Özsoy katıldı ve Çanakkale Standını ziyaret ederek 2015 Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı faaliyetleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. 150 ülkeyi temsil eden 500 den fazla katılımcının yer aldığı fuarda Çanakkale’de başarıyla temsil edildi.