“ÇANAKKALE RUHU VE GENÇLİK” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI BAŞLADI

“ÇANAKKALE RUHU VE GENÇLİK” KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI BAŞLADI

Çanakkale Savaşının 100’ncü yılı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığının himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı, Birlik Vakfı ve Millî Türk Talebe Birliği Federasyonu iş birliğinde hazırlanan “Çanakkale Ruhu Ve Gençlik” konulu kompozisyon yarışması başladı.
Başlatılan yarışma hakkında açıklamada bulunmak üzere valilik toplantı salonunda düzenlenen programa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Birlik Vakfı Erzincan Şubesi Başkanı Prof. Dr. Erdal Akpınar katıldı.
Yapılacak olan kompozisyon yarışması hakkında ön bilgilendirmede bulunan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu;“Çanakkale Ruhu Ve Gençlik” isimli protokol neticesinde okullarımızda kompozisyon yarışması düzenlenmiştir.Özellikle gençlerimizi milli ve manevi değerlerle bağlı değerleriyle birlikte yetiştirilmeleri hususunda bakanlığımızın son yıllarda ki büyük bir hassasiyeti var.Zaten Çanakkale savaşının tarihimiz ve dünya tarihindeki yeri ve önemi belli özellikle öğrencilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde ve Erzincan, Kemah, Oğuz da ki bir oğuz amca ile Diyarbakır da k,i Hakkari de ki, Bitlis’te ki, Halefte ki hepsinin birlikte müşterek vermiş oldukları mücadele neticesinde koyun koyuna yatmaları özellikle vurgu yapılmaktadır.Okullarımıza Şubat ayı itibarı ile bütün yazılarımızı yazdık.20 Şubat neticesinde okullarımızdan yazılarımız gelecek.27 Şubatta ilçelerimizde gelecek.Okullarımız ve ilçelerimiz aynı zamanda ilimiz protokol neticesinde 5”er üye ile il birincileri tespit edilecek.İlk beşin tespitinden sonra 7 bölgede de ilk beş tespit edilecek o ilk beşte belirlendikten sonra 35 eser Ankara’da Türkiye finaline gidecek orda da ilk beş belli olacak.Biz öğrencilerimize şunu söyledik;Ecdadımız bizim için vatan için ellerine silahlarını, toplarını, tüfeklerini aldılar.Bizler de ecdadımız için elimize kalem alalım dedik.”
ÇANAKKALE ZAFERİ’NDE ORTAYA KONULAN VATAN SEVGİSİ, ASIRLAR GEÇSE DE ZİHİNLERDEN SİLİNMEYECEKTİR
Vali Kahraman “Çanakkale Ruhu Ve Gençlik” konulu kompozisyon yarışması hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu; “Çanakkale Savaşı, tarihten silinmek istenen bir milletin, küllerinden doğuşudur. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahraman ecdadımız, bizim bugün sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temellere dayandığını tüm dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale Zaferi’nde ortaya konulan vatan sevgisi, asırlar geçse de zihinlerden silinmeyecektir. Çünkü eli silah tutan vatan evlatları cepheye koşarken şunu iyi biliyorlardı: İstanbul düşerse Mekke düşecek, Kudüs düşecekti. Bu şuurla eli öpülesi anaların dualarıyla yedi düvele meydan okuduk.”
BU YARIŞMADA Kİ AMAÇ, MİLLETİMİZİN ORTAK ÜLKÜ VE İDEALLERİNİ DİLE GETİREREK GELECEK NESİLLERİN DE HİSSETMESİNİ SAĞLAMAKTIR
“Bugün geleceğe dair hayaller kurabiliyorsak bunun temelinde Çanakkale Zaferi’nin ruhu vardır. Bu ruha sahip çıkmak, bu anlayışı gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Çanakkale Savaşı’ndaki diriliş ruhunu gençliğe taşımak ve aziz şehitlerimizi yad etmek amacıyla lise ve yaygın öğretim kurumları öğrencileri arasında ‘Çanakkale Ruhu ve Gençlik’ konulu kompozisyon yarışması düzenlenecektir. Bu yarışmada yazılacak metinlerin amacı, milletimizin ortak ülkü ve ideallerini dile getirerek bu duyguları gelecek nesillerin de hissetmesini sağlamaktır.”
YARIŞMAYA ŞEHRİMİZDE ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILIMINI BEKLİYORUZ
“Büyük medeniyetlerin nasıl bu savaşları kazanacak büyük askerleri varsa bu ruhu gelecek nesillere aktarabilecek güçlü kalemleri de olmalıdır. Bu yarışmaya şehrimizde öğrenim gören öğrencilerimizin, öğretmenlerin de desteğiyle katılımını bekliyoruz. Milli şuuru pekiştirmek, tarihi bağları güçlendirmek için öğrencilerimizi başta öğretmenlerimiz ve velilerimizin yarışmaya katılmaları konusunda teşvik etmelerini bekliyoruz. Birlikte yeni Türkiye’yi inşa edecek kalemlerin ve zihinlerin olduğunu bilmek bu ülkenin geleceğinin teminatı olacaktır.”
HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERİP GENÇLERİMİZE ÇANAKKALE RUHUNU BENİMSETMEMİZ GEREKİYOR
“Bu savaşta Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası sayesinde Çanakkale savaşı zaferle sonuçlanmıştır. Kemahlı Oğuz Onbaşıyı, Seyit onbaşıyı nasıl unutabiliriz. Ne kadar yazı kaleme alsak da biz Çanakkale için bir şey yapmış sayılmayız, ama burada bize düşen elimizden gelen her türlü gayreti gösterip gençlerimize Çanakkale ruhunu benimsetmemiz gerekiyor”
İL ÇAPINDA DA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK
“Kompozisyon yarışmasını kazanmanın verdiği manevi ödülün yanında il çapında da ayrıca dereceye girenlere ayrıca ödül verilecektir. Ben bütün öğrencilerimizin bu yarışmaya gereken hassasiyeti göstererek katılacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Yapılan programdaki açıklamasında Birlik Vakfı Erzincan Şubesi Başkanı Prof. Dr. Erdal Akpınar ise şu görüşlerde bulundu; “Çanakkale Savaşı her şeyden önce insanlık tarihinin nadiren tanık olduğu maneviyatı en yüksek savaşlardan biridir. Gelibolu Yarımadasını adeta kanıyla sulama pahasına canından aziz bildiği vatan toprağını düşmana çiğnetmemiştir. Hepimizin onlara borcu vardır. Bu borcu birazcık olsun ödeyebilmek; Çanakkale’deki o ruhu anlamaktan ve bu topraklarda o ruha sahip bir hayat yaşamaktan geçer. Sizlerin de bu duygular içerisinde Çanakkale’ye gereken önemi vereceğinize inanıyor; bu yarışmada en güzel kompozisyonların Erzincan’dan geleceğin ümidiyle hepinizi sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.