Cani kocaya müebbet!

Cani kocaya müebbet!
Adana'da şiddet uyguladığı için annesinin evine sığınan nikahsız eşi Hülya Işık'ı (40) ‘koruma süresini' uzatmak için jandarma karakoluna giderken pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapse mahkum edilen Haci Demirtaş'ın (42) cezası, Yargıtay'ın bozma kararı sonrası yeniden yapılan yargılamada ağırlaştırılmış müebbet hapse yükseltildi.

Yüreğir'e bağlı Kadıköy köyünde çiftliklerde çalışan Haci Demirtaş, 28 Eylül 2012'de nikahsız eşi Hülya Işık'ı öldürdükten sonra kaçtığı köyde evin mutfağının tezgahının altında saklanırken yakalanıp tutuklandı.

Yargılandığı Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 31 Aralık 2012'de yapılan ilk duruşmada 'Kasten öldürme' suçundan müebbet hapse mahkum edildi. Öldürülen Hülya Işık'ın ailesinin itirazı üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Işık'ın tasarlanarak öldürüldüğünü belirterek kararı bozdu. Katil zanlısının ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesini istedi.

"12 SAAT EVİNİ GÖZETLEDİM"

Yerel mahkemede yeniden yargılanan Demirtaş, eşini dövdüğünü kabul ederken, evdeki 51 bin lira ile altınlarla eşinin annesinin yanına kaçtığını öne sürdü. Barışmak için gittiğinde Işık'ın karakolu aradığını belirten Demirtaş, "Bu karakolu başıma bela eden sensin karakol seni kurtaramaz" deyip ayrıldığını, bahçede 12 saat oturduğunu, sabah evden çıkan Hülya Işık'ı öldürdüğünü anlattı. Demirtaş, bahçede beklerken eve erkek geldiğini ve sabaha karşı ayrıldığını da öne sürerek "aldatma" nedeniyle cinayeti işlediğini öne sürdü.

"KIZIM KARAKOLA GİDECEKTİ"

Öldürülen Işık'ın annesi Havva Işık ise, "Kızım yediği dayaklardan kurtulmak için yanıma sığınmıştı. Olay günü koruma süresini uzatmak, tehdit şikayetinde bulunmak için karakola gidiyordu. Evden çıkarken öldürüldü" diyerek sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.

MÜEBBET AĞIRLAŞTIRILDI

Mahkeme, Yargıtay'ın talebi doğrultusunda Demirtaş'ı 'Tasarlayarak insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti, tahrik ve iyi hal indirimi de uygulamadı.