ÇARŞIBAŞI HAMAMI VE ALACALI MESCİT’TE KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

ÇARŞIBAŞI HAMAMI VE ALACALI MESCİT’TE KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Elazığ’ın Palu İlçe Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ’Tarih Palu’dur, Palu tarihtir’ projesi kapsamında ihalesi yapılan Çarşıbaşı Hamamı ve Alacalı Mescit’te kazı çalışmaları başladı.
Palu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ve Palu Belediyesi tarafından desteklenen ’Tarih Palu’dur, Palu tarihtir’ proje kapsamında Çarşıbaşı Hamamı ve Alacalı Mescit’te kazı çalışmaları başladı. Çalışmaları Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, yerinde inceledi. Tarih, kültür ve doğa açısından büyük Palu’nun büyük bir potansiyel barındırdığını belirten Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, "İlçemizin bu zenginliklerine sahip çıkılması büyük önem taşımaktadır. İlçemizin kalkınması yolunda büyük bir paya sahip olacak olan bu değerlerin korunması, kollanması ve gelecek nesillere aktarılması için belediyemiz birçok çalışmayı başlatmış bulunmaktadır. Son zamanlarda ilçemizin tarihi kültürel ve doğal güzelliklerinin ortaya çıkarılması amacıyla büyük bir bilinç oluşmuş ve ciddi adımlar atılmaya başlandı" dedi.
İlçede bir çok alanda çalışma olduğunu kaydeden Dağoğlu, "Palu Köprüsü’nün restorasyonu, Palu Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve belediyemizin de iştirakçisi olduğu ’Tarih Palu’dur, Palu tarihtir’ projenin hayata geçirilmesi önemlidir. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iki tarihi eseri restore çalışmalarını başlatması bu potansiyelin değerlendirilmesi yolunda atılmış önemli adımlardır. Geçmiş dönemlerde tarihi eserlerimizin mülkiyet durumlarının çözülmesi, tescillerinin yapılması rol öve projelerinin hazırlanması, ilgili üst kurumlarla diyalogların sağlanması gibi çalışmalarda üstlendiğimiz görevi bundan sonraki süreçte de ilçemizin kalkınması ve kültürümüze sahip çıkılması adına devam ettirme kararlılığındayız" diye konuştu.