Cebeci’de Denizin Dibi De Tertemiz

Cebeci’de Denizin Dibi De Tertemiz

KOSKEM’in Kandıra Cebeci Halk Plajı’nda yaptığı dalışta denizin dibi de tertemiz çıktı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Mavi Bayrak etkinlikleri kapsamında Kandıra Cebeci Halk Plajı’nda İtfaiye Daire Başkanlığı KOSKEM (Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi) tarafından “Deniz Dibi Araştırması” gerçekleştirildi. KOSKEM’den iki dalgıcın yaptığı 6 metre derinlikteki dalışta denizde atık maddeye rastlanmadı.
Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından koordine edilen ve Türkiye temsilciliği Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Mavi Bayrak almaya hak kazanan Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ve Kandıra Cebeci Halk Plajı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kontrol ve temizleme çalışmaları devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mevcut Mavi Bayraklı sahilleri korumak ve sayılarını arttırmak için tedbiri elden bırakmıyor.
Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı kontrolünde Kandıra Cebeci Halk Plajı’nda İtfaiye Daire Başkanlığı Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) tarafından dalış gerçekleştirildi. İki dalgıcın denizin 6 metre derinliğine yaptığı dalışta, dip pisliğine ve atık maddeye rastlanmadı.