Cenaze töreninde gerginlik

Cenaze töreninde gerginlik

İlk Türk Kadın söz yazarı Fikret Şeneş son yolculuğuna uğurlandı. 94 yaşında vefat eden Fikret Şeneş'in cenaze namazı kar yağışı altında Teşvikiye Camii'nde öğle namazının ardından kılındı. 

Türk pop müziğine birçok parça kazandırmıştır sanatçının cenazesinde oğlu Celal Çapa, gelini Şebnem Çapa, torunları Ceylan Çapa, İzzet Çapa ve Lal Çapa taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine sanatçı Ajda Pekkan, Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Faruk Süren, iş adamı Cemi Kamhi, organizatör Erkan Özerman, Sanatçı Erol Büyükburç, Sezen Cumhur Önal, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra iş ve sanat camiasından bir çok isim katıldı.

AİLE ÜYELERİYLE GÖRÜŞMEDİ

Ajda Pekkan'ın camiye gelerek aileye taziyede bulunmadan Şeneş'in tabutu başına gitti. Burada sanatçı Sezen Cumhur Önal ile kısa bir süre konuşan Pekkan , “Hepimizin başı sağolsun, çok üzgünüm söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum" dedi. Pekkan daha sonra yine aile üyeleriyle görüşmeden camiden ayrıldı. Cenazeye katılan Faruk Süren ise, “Türkiye'nin önde gelen söz yazarı, çok yaratıcı, çok neşeli… Benim rahmetli kayınvalidemim arkadaşıydı. Allah rahmet eylesin, tabi hepimiz faniyiz, bir gün geçeceğiz. Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin" dedi.

Organizatör Erkan Özerman, "Bizim mesleğimizde çok büyük sayfa kapandı çünkü pop müziğinin yabancı şarkıları, Türkçe olarak büyük bir başarıyla yapmış bir hanım efendiyi kaybettik. Kişiği olarak sanat dünyasında ki yeri doldurulmayacak kadar büyük" diye konuştu. Mustafa Sarıgül ise, “Hepimizin yakinen tanıdığı, kendi şarkılarıyla büyüdüğümüz, o şarkılarını hiçbir zaman unutmadığımız aynı zamanda çok iyi evlatlar yetiştirmiş bir hanım efendiyi hakkın rahmetine uğurluyoruz. Hepimizin başısağolsun. Kendisinin ne kadar sevildiği burada bir kez daha görüyoruz" diye konuştu.

Şeneş'in ilk söz yazdığı sanatçı Erol Büyükburç ise “O benim en iyi arkadaşımdı. O benim en iyi dostumdu. İlk bana İngilizce sözler yazan hanımefendi oydu. Harika bir kadındı o, nefis bir kadındı" ifadeleri kullandı.