Cepten mesaj yazarken 4 akademisyeni ezdi!

Cepten mesaj yazarken 4 akademisyeni ezdi!
KKTC'de 34 yaşındaki Çiğdem Altınfincan'ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu havalanan otomobil karşı şeritte seyir eden başka otomobilin üzerine düştü.

Araç daha sonra yoldan geçen başka bir araca çarparak durabildi. Otomobilin tavanına çarptığı araçta bulunan Lefke Avrupa Üniversitesi öğretim görevlileri İmge Kozok (27), Ayşe Hadımcı Candemir (30), Figen Arkın (38) ve Dilek Yılmaz (34) hayatını kaybetti.

Kazada aralarında Çiğdem Altınfincan’ın da bulunduğu 4 kişi ise yaralandı. Tedavisi sonrası ise Altınfincan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir yıldır süren ve sonuçlanan davada, 4 kişinin ölümüne neden olan Çiğdem Altınfincan’a 5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, iyi halden cezayı 3,5 yıla düşürürken bir yıldır cezaevinde olan Altınfincan 28 ay sonra tahliye olacak. 



Facebook’tan mesaj yazarken kaza yaptı

Mahkemeye delilleri sunan emniyet ise, kaza sırasında Çiğdem Altınfincan’ın cep telefonundan Facebook iletisi yazdığını iddia etti. Mahkemede iddialar üzerine Çiğdem Altınfincan’ın kullandığı operatör ile yazışma yaparak 22 Ocak saat 17.15 sıralarında Altınfincan’ın cep telefonundan ‘data’ alışverişi yapıp yapmadığının tespit edilip mahkemeye sunulmasını istedi. Tespit sonunda Altınfincan’ın o saatlerde ileti yazdığı belirlendi. Bu tespit sonrası ise Çiğdem Altınfincan, duruşmanın uzamasının olayın yeniden yaşanmasına neden olacağını belirterek, aleyhine getirilen tüm davaları kabul ederek, “Cansız bedenlerin izletilmesine dayanamıyorum. Bu dava bir an önce bitsin, yaşanan ızdırap son bulsun” dedi. Bir yıl süren dava ise dün sonuçlandı. Kararda Altınfincan’nı 8’de 8 kusurlu bulan mahkeme 4 kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermekten Altınfincan’a sadece 5 yıl hapis cezası verdi. Cezasında da iyi hal indirimi uyguladı.