Çeşitlilik Zirvesi Türkiye'de ilk kez Bursa'da düzenlendi

Çeşitlilik Zirvesi Türkiye'de ilk kez Bursa'da düzenlendi

‘Fark Yaratmak’ temasıyla Crowne Plaza’da gerçekleştirilen ve iş dünyası ile STK temsilcilerini buluşturan organizasyonun açılış konuşmasını yapan BUÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer, “İş yaşamında çeşitlilik ve katılımı desteklemek misyonuyla Temmuz 2014’de kurulmuş genç bir derneğiz. Biz, görünen ve görünmeyen farklılıklar üzerinde değerlerin güçlü ve etkin olduğu bir toplum hedefi olan kişileriz” dedi.

İnsan olmanın fırsat eşitliliği için yeterli olduğunu söyleyen Biçer, “Dil, ırk, cinsiyet, yaş, tercihler gibi yaftalar bireyin bir diğerinden üstün ya da eksik olduğunu gösteremez. Sizden farklı olan iyi veya kötü değildir. Bu bir zenginliktir” şeklinde konuştu.

Global arenada demografik farklılıkların her alanda var olduğunu kaydeden Başak Yeğin Biçer, “Avrupa’da nüfus yaşlanırken, Çin’de tek çocuk stratejisi uygulandı. Amerika’da 2025’ten sonra Latin halk çoğunlukta olacak. Japonya’da jenerasyon farklılıkları ve gelenekler ülke nüfusunda resesyona sebep oluyor. Bu bahsettiklerimizin hepsi dev ekonomiler. Tüm bu parametreleri okuyup, etkin yönetebilmek ve şartları dönüştürebilmek, yeni yönetici tanımı içinde yerini aldı. Artık yönetici olmak için bir işi çok iyi bilmek yeterli değil. Güçlü ülke ekonomilerinin temelinde birçok parametreden önce bilgi ve istikrar yatıyor. BUÇAD Gönüllüleri olarak amacımız, iş yaşamında çeşitliliğe dair projeler uygulamak. Umuyoruz ki bu çalışmalar, çarpan etkisi ile artacak ve çalışma hayatından topluma fırsat eşitliği olarak sirayet edecektir” ifadelerini kullandı.

BUÇAD olarak hiçbir oluşuma rakip olmadıklarını dile getiren Başkan Biçer, “Biz kucaklayıcı olmanın, doğru yönetilen farklılıkların gücüne inanıyoruz. Bu sebeple Zirve katılımını imkanlarımız dahilinde herkese açmak istedik. Bu vesileyle katılım gösteren ve zirve süresince destek veren tüm STK temsilcilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Öte yandan Zirve’nin öğleden önceki bölümünde gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Başarı’ başlıklı panelde TAV Genel Müdürü Ali Bora İşbulan, TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı ve Valeo CEO’su Tuna Arıncı sunum yaptı.