Çeşme’de Dolandırıcılık Operasyonu

Çeşme’de Dolandırıcılık Operasyonu

Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, internet siteleri üzerinden dolandırıcılık yapan Oğuz K. ve yabancı uyruklu Svetlana S. isimli şahısları yakaladı.
İnternet üzerinde çeşitli sitelere ’kiralık yazlık-lüks villa’ şeklinde ilan vermek suretiyle Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan mağdur şahıslara ulaşıp banka hesap numaralarına kaparo adı altında para havale ettirerek mağdurları dolandıran şüpheliler Oğuz K. ve yabancı uyruklu Svetlana S., İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu araştırma ve çalışma sonucunda tespit edildi. Şüpheliler Salı günü gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.
Şüpheli şahsın internet sitelerine sahte resimler ve adres koyarak ilan sayfası oluşturduğu, irtibat numarası ile mağdurlarla görüştüğü, kaparo adı altında belirttiği banka hesap numaralarına parayı havale ettirdiği, bu şekilde Çeşme ilçesinde çok sayıda dolandırıcılık olayı gerçekleştirdiği ve çok sayıda insanı mağdur ettiği, yapılan araştırma ve çalışmalarda Oğuz K.’nin bu olaylarda Durmuş K. ismini ve Durmuş K. adına açılan hesap numaralarını kullanmış olduğu anlaşıldı. Yapılan sorguda şüpheli şahıslar suçlamaları kabul etti.
Çeşme ve başka yerlerde meydana gelen benzer dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen Oğuz K., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Buca Cezaevi’ne gönderilirken, Svetlana S. ise sınır dışı edilmek üzere İzmir Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.