Çevlik’te Yaşayan Çocuklara Atkı, Bere Ve Eldiven Dağıtıldı

Çevlik’te Yaşayan Çocuklara Atkı, Bere Ve Eldiven Dağıtıldı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Yeni Oluşum Lions Kulübü, köyden mahalleye dönüşen Çevlik’te yaşayan ilköğretim okulu çocuklarına atkı, bere ve eldiven ile diş macunu ve diş fırçası dağıttı.
Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Lions Kulübü üyeleri, Mezitli Belediyesi’nin de katkılarıyla kırsal alanlarda yaşayan çocukların kış günlerinde üşümelerini önlemek amacıyla ‘Çocuklar Üşümesin’ projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda Çevlik İlköğretim Okulu’nda okuyan minik öğrencilere atkı, bere ve eldiven dağıtıldı. Yardımlar, Mezitli Belediyesi görevlileri ve Lions Kulübü Başkanı Ayşegül Taş ile üyeleri tarafından miniklere ulaştırıldı. Dağıtılan yardımlar sayesinde miniklerin yüzleri gülerken, renk renk bere, atkı ve eldivenlerden oluşan paketleri açan miniklerin mutluluğu gözden kaçmadı.
Öte yandan, kıyafet paketlerinin dağıtımının ardından, öğrencileri ağız-diş sağlığı ve bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri hakkında da bilgi verildi. Öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi veren Diş Hekimi Serhat Işılak, diş fırçalama tekniklerini göstererek, miniklerden günde en az iki kez dişlerini fırçalamalarını istedi. Eğitimin ardından Mezitli Belediyesi’ne bağlı ekipler ve kulüp üyeleri tarafından miniklere dış macunu ve diş fırçası dağıtıldı.