Çevre Derneği, Eskişehir’deki Koku, Görüntü Ve Gürültü Kirliliğine Değindi

Çevre Derneği, Eskişehir’deki Koku, Görüntü Ve Gürültü Kirliliğine Değindi

Çevre Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doçent Doktor Güner Sümer, Eskişehir’deki koku, görüntü ve gürültü kirliliklerine değindi.
Koku kirliliğinin iki ana sorunu bulunduğunu belirten Sümer, bunların trafik egzoz dumanı ve balık dükkanlarının kokusu olduğunu söyledi. Egzoz siyah dumanlarının hava kirliliğinin yanı sıra koku kirliliğini oluşturduğuna dikkat çeken Sümer, “Balık dükkanları da sorunludur. Bunun çözümü de bütün balık dükkanların bir Balıkhal binası yapılarak tek binada toplanmasıdır. Balıklar Avrupa’da temizlenmiş, dondurulmuş ve ambalajlı olarak satılmaktadır” dedi.
Eskişehir’de marketlerin kaldırımları da işgal ederek satış yaptıklarını anımsatan Sümer, “Diğer sorun terk edilmiş binalar (eski otogar, eski Emekli Sandığı Oteli gibi terk edilmiş binalar ile yakılmak üzere olan metruk binalardır), ilan asmalar, panolarda görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Gürültü kirliliği nedenleri arasında otomobillerin klakson çalması ve uçak gürültüsüdür. Bu sorunlarda ilgililerin tedbir alması gerekmektedir” diye konuştu.