Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Çevreci dededen örnek davranış

 Bursa’nın Mudanya ilçesinde yaşlı bir adam, her gün hayır için bütün köyü baştan başa süpürüp temizliyor.

Yayınlanma:
Çevreci dededen örnek davranış

Ata Altın, 68 yaşına kadar inşaat işiyle uğraştı. 6 sene evvel emekli olan Ata Altın, kendini hayır işlerine adadı. Hizmet gitmeyen köylere giderek baştan başa temizliğini yapan iyiliksever ihtiyar, herkesin takdirini kazanıyor. Bu işi para için değil, vatandaşların hayır dualarını almak için yaptığını söyleyen Ata Altın, emekli maaşıyla 8 kişilik ailesine bakıyor. Köylüler kendi aralarında para toplayarak çevreci ihtiyara yardımda bulunuyor. 
Her gün oturduğu Mudanya’daki evinden otostop çekerek 4 kilometre uzaklıktaki Yörükali’ye giden Ata Altın, köy meydanı ve sokaklarını süpürüyor. Köyde herkesin çok sevdiği Altın’ın tek arzusu, yaptığı hizmetler karşılığında kendisine madalya verilmesi. 
68 yaşında inşaatçılığı bıraktığını söyleyen Altın, “2012 yılından itibaren Yörükali’nin meydan ve sokaklarını hiçbir maaş talep etmeden temizliyorum. Ben bu işi hayır duası almak için yapıyorum. Köylü ayda birkaç defa aralarında para toplayıp bana yardımda bulunuyor. Ben sadece bu paraları alıyorum. Emekli maaşıyla geçiniyorum. Ailemiz 8 kişi. Oğlum ve kızımla birlikte yaşıyorum” dedi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler