CEYHAN ZİRAAT ODASI’NDA BULUT DÖNEMİ

CEYHAN ZİRAAT ODASI’NDA BULUT DÖNEMİ

Ceyhan Ziraat Odası Başkanlığına Muhammet Bulut seçildi.
Odanın toplantı salonunda gerçekleşen seçim saat 08:00 itibarıyla başladı. Yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla seçim saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Odanın 12 yıl başkanlığına üstlenen, bu seçimde aday olmayan ancak Bulut’un listesinde yer alan Yavuz Tezcan, her zaman çiftçinin yanında yer aldığını söyledi. Tezcan, 12 yıl boyunca Ceyhanlı çiftçiye daha iyi hizmet etmek için mücadele ettiklerini söyledi. Tezcan, “Çiftçimize daha iyi hizmet verebilmek için bölgenin en kapsamlı, en donanımlı, en modern Toprak Tahlil Laboratuarı kurduk. Üreticimizi bilgilendirmek için çeşitli seminerler düzenledik, sorunlarımızı duyurabilmek için birçok kez mitingler düzenledik ve medya yoluyla yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştık. Makamlar gelip geçicidir önemli olan o makamdayken hizmet edebilmek. Bayrağı Muhammet Bulut arkadaşımıza bırakıyorum ama yine birlikte Ceyhan için çalışacağız” dedi.
Yavuz Tezcan ile birlikte iki dönemdir görev yaptığını hatırlatan Muhammet Bulut ise, “Odamıza ve çiftçilerimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Yavuz arkadaşımıza minnettarım. Kendisi ile birlikte 2 dönemdir görev yaptık ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çiftçimize hizmet etmeye, çiftçilerimize hak ettikleri hizmeti vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
"18 BİN NÜFUSLU AİLEYİZ"
Ceyhan Ziraat Odası’nın yaklaşık 18 bin civarında üyesi olduğunu söyleyen Bulut, ‘Ziraat Odası çiftçilerin evidir. Bizim görevimiz 18 Bin nüfusu olan bu evde birlik ve beraberliği sağlayıp daha huzurlu bir ortam sağlamaktır. İnşallah en kısa zamanda yeni bir hizmet binamızda çiftçilerimize hizmet edeceğiz” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra 110 delegeye sahip olan Ceyhan Ziraat Odası’nda 95 delege oy kullandı. 1 oyun geçersiz olduğu seçimde 94 delegenin oyunu alan Muhammet Bulut, Ceyhan Ziraat Odası’nın yeni başkanı seçildi.
"Yönetim şu isimlerden oluştu:
Başkan Muhammet Bulut, Meclis Başkanı Yavuz Tezcan, Savaş Mehmet Öztürk, Mehmet Gökçedağ, Metin Özden, Zafer Koç, Remzi İldeş, Adem Sözlü, Hakkı Güleçyüz, Turan Güleç, Zeki Candan Karataş, Kenan Balkı, Ali Savrun, Özcan Çınar, Fahrettin Varlı, Fatih Gülseren, Hacı Şevket Özbek, Hüseyin Zorba, Bünyamin Ahen, Uğur Kenar ve Şeref Özbek."
Seçim sonrası yönetim kurulundaki 21 kişi adına birer kurban kesildi.