Charlie Hebdo’ya için yürüdüler

Charlie Hebdo’ya için yürüdüler

Eskişehir’de Hz. Muhammed’e (SAV) son dönemlerde yapılan saldırıları protesto etmek için cami dernekleri tarafından yürüyüş düzenlendi.

Charlie Hebdo Dergisine yapılan baskın sonrası gündeme gelen, Hz. Muhammed’e (SAV) karikatürlü saldırılar ve son olarak 16 dilde basılan dergide yeniden Hz. Peygambere saldırılmasına tepkiler sürüyor. Eskişehir Odunpazarı Alaattin Camii önünde toplanan ve Türkiye’de ilk kez cami hocaları ile birlikte yürüyen yaklaşık 300 Eskişehir Cami Dernekleri Platformu üyesi, son dönemlerde artan bu saldırıları kınamak için bir araya geldi. Ellerinde döviz ve pankartlarla slogan atarak yürüyen grup, salâvatlar getirerek, İslam dünyasının birlikte olması gerektiğini vurguladı. Çocuk ve yaşlıların da katıldığı yürüyüş sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yapılan saldırıları kınayan Eskişehir Cami Dernekleri Platformu adına basın açıklamasını yapan Himmet Yanık, camilerin müminlerin mabetleri, Hz. Muhammed’in (SAV) ise Müslümanların peygamberi olduğunu belirtti. Her ikisine de yapılan saldırıların kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen Yanık, “Son zamanlarda camilere yapılan saldırıların dünya üzerindeki barış ve hoşgörüyü ortadan kaldırmakta olduğunu düşünüyoruz. Camiler ibadethanedir ve insanların birbiriyle kaynaşmasının, selamlaşmasının, küçüğün büyüğe saygısının, büyüğün küçüğe sevgisinin aşılandığı yerlerdir. Alemlere rahmet olarak gönderilen, bütün mahlukatların yaratılmasına sebep olan, bütün insanlığa örnek timsali gönderilen önderimiz ve son peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Peygamber- Kuran- Cami bunlar sinir uçlarıdır” diye konuştu.