Chp 18. Olağanüstü Kurultayı Tamamlandı

Chp 18. Olağanüstü Kurultayı Tamamlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz yarışırız. Uygarca yarışırız. Biz eleştiririz uygarca eleştiririz. Biz demokrasiyi getirdik. Demokrasiyi getirme konusunda da dünyaya örnek olacağız" dedi.
CHP 18. Olağanüstü Kurultay ile delegelerden aldığı 740 oy ile Genel Başkanlığını tazeleyen Kılıçdaroğlu, teşekkür konuşması yaptı. Bir bayram havası içinde Kurultay yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sağlıklı bir rekabetin olabileceğini birarada rahatlıkla tartışabileceğimizi bütün dünyaya gösterdik. Bundan ötürü de son derece mutluyum. Şimdi hepimize bir görev düşüyor. Gençler meydanlarda slogan atıyorlardı. ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ diye. Evet artık ayrılık gayrılık yok. Birleşe birleşe kazanacağız. Gücümüzü birleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Oy versin vermesin bütün delegelere teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "CHP’ye yakışır bir Kurultayı gerçekleştirdiğimiz için" dedi.
Genel Başkan adayı olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi de sahneye davet eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Biz büyük bir aileyiz. Biz haklıyız. Biz güçlüyüz. Biz yarışırız. Uygarca yarışırız. Biz eleştiririz uygarca eleştiririz. Biz demokrasiyi getirdik. Demokrasiyi getirme konusunda da dünyaya örnek olacağız. CHP her zaman yeni kadroları yetiştirmek zorundadır. CHP halka umut vermek zorundadır. CHP kendi içinde tartışır ama bunu büyük bir disiplin içinde artık yerine getireceğiz. Bu konuda benim sözüm söz. Size söz verdim. Sözümde duracağım."
"YÜZDE 10 BARAJINI KABUL ETMEYİN"
Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin geleceği gençlik dedim. Siyasete giriniz. Sadece burada olanlara söylemiyorum. Türkiye’de siyaset yapmak isteyen gençler siyaseti zorlayınız. Siyasete mutlaka giriniz. Eğer ülkenin sorunlarının çözülmesini istiyorsanız benim de sözüm dinlensin istiyorsanız mutlaka yerinizi alın. Yüzde 10 barajını kabul etmeyin. İsteyin daha yükseğini isteyin. Daha fazlasını isteyin. Ben yeniden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"YARIŞACAĞIZ, TARTIŞACAĞIZ AMA KAVGA ETMEDEN SONUCU KABUL EDECEĞİZ"
CHP Genel Başkan adayı olan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine kürsüye çıktı. Partililere seslenen İnce, kavga etmeden sonucu kabul etmek gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
“Artvin’den Muğla’ya Türkiye’nin dört bir yanındaki delege arkadaşlarım Kurultay’da oy verdi. Önceden 15 ay çalışıyorsam şimdi 20 saat çalışacağım. Yarışacağız, tartışacağız, ama kavga etmeden sonucu kabul edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın ileri demokrasisini dediği bu faşist düzeni yıkmak için el birliği ile çalışacağız. Sıfır oy aldığım iller başta olmak üzere il başkanlarımızın emri olur. Ne zaman davet ederseniz ordayım. Bir saat öncesinde Sayın Kılıçdaroğlu benim rakibimdi. Şimdi rakibim değil, genel başkanımdır. Bana oy veren vermeyen büyün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”