CHP Bursa İl Başkanı Karaca'dan Gürsu'ya 'geçmiş olsun' ziyareti

CHP Bursa İl Başkanı Karaca'dan Gürsu'ya 'geçmiş olsun' ziyareti

Karaca şunları söyledi:

"Bu korkunun ifadesidir. 20 yıllık kurdukları saadet düzeninin sayılı günler kaldığını bilen belli çevreler alçakça saldırılarla bizi korkutacaklarını yazacaklarını sanıyorlar. Şimdi gördünüz mü? camı kırdığınızda bizim korktuğumuzu mu düşünüyorsunuz? Halk Partisi iktidara yürüyen partidir, iktidara hazırdır. Biz kin ve nefret yapmıyoruz, intikam alma duyguları yaşamıyoruz. Bugün bu ülke artık açlık sınırıyla mücadele ediyor, sınavda intihar ediliyor, insanlar temel ihtiyaçlarını karşılama sıkıntısı çekiyorlar. Yüzlerce sorun varken, ülkenin yetkililerini de bir an önce bu tip olaylara karşı daha sıkı önlem alma konusunda uyarıyoruz. Dikkatlerini çekiyoruz. Bu olayı da sonuna kadar takip edeceğiz."

CHP Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk de olayın sadece Cumhuriyet Halk Partisi binasının birkaç camına atılmış bir taştan ibaret olmadığını kaydetti. Öztürk, "Bu yaşadığımız, siyasi ortamın gerginliğinin yarattığı bir sonuçtur. Ülkenin en tepesinden pompalanan şiddet sarmalının ilçemizde vücut bulmuş halidir. Biz her ne olursa olsun şiddetten kaçınacağız. Genel başkanımızın özellikle itidalli olacağız söylemi üzerine hak, hukuk, adalet çerçevesinde bu mücadelemizi sonuçlandıracağız. Bu mücadelemizle 2023'te demokrasimizi gerçekten taçlandıracağız. Bu mücadelemiz bunun içindir. Geldiğimiz nokta itibariyle bunu hazmedemeyen çevreler güruhlar her zaman olacaktır" diye konuştu.

Öztürk sözlerini şöyle tamamladı:

"Gürsu da şiddete mahal vermeyeceğiz, şiddetin tarafı olmayacağız, mutedil davranacağız, buradaki komşuluk hukukumuzun zarar görmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Genel başkanımızın Türkiye'de yarattığı kucaklayıcı siyaset anlayışı, bizim ilçemizdeki siyaset, görüntü biçimimiz birilerini rahatsız etmiş olacak. Bunların bir taşı bizi yıldırmayacak, yıldırmamalı, yıldıramaz"

İlçe Başkanı Öztürk, İlçe Kaymakamı ve olaya hızla müdahale eden İlçe Emniyet Müdürü'ne de teşekkür etti.