CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA, BAKAN KILIÇ’A YENİ MALATYASPOR’U SORDU

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA, BAKAN KILIÇ’A YENİ MALATYASPOR’U SORDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Yeni Malatyaspor ya polis şiddetine, ya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun cezalarına bunlar olmazsa da hakemlerin yanlı tutumuna mahkum edilmektedir. Bu sistemli saldırılara biran önce son verilmelidir” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2-2 beraberlikle sonuçlanan Yeni Malatyaspor-Tokatspor karşılaşmasında hakemin Yeni Malatyaspor’a karşı yanlı tutum sergilemesini kınadığını kaydetti. Yeni Malatyaspor’un son haftalarda sistemli bir şekilde haksızlığa uğratıldığını kaydeden Ağbaba, “Yeni Malatyaspor ya polis şiddetine, ya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun cezalarına bunlar olmazsa da hakemlerin yanlı tutumuna mahkum edilmektedir.Bu sistemli saldırılar için yeter artık diyoruz” dedi.
Yeni Malatyaspor’un Malatya için çok önemli bir marka olduğunu belirten Ağbaba, “Yeni Malatyaspor,tüm Malatyalılar için önemli. Türkiye ile aramızda bir köprü görevi gerçekleştiriyor. Malatyalı olan herkesin Yeni Malatyaspor’a ve Malatya’nın tüm spor takımlarına sahip çıkması gerekiyor. Yeni Malatyaspor’a son haftalarda yapılan haksızlıklara yüksek sesle karşı çıkmaya devam edeceğiz. Konuyu meclis gündemine getireceğim” dedi.
Ağbaba, Gençlik veSposr Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.
Ağbaba, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“Yeni Malatyaspor takımına son dönemlerde artarak devam eden haksız uygulamalar Malatya kamuoyunun tepkilerine neden olmaktadır.25 Ocak 2015 tarihinde oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan Konya Anadolu Selçukluspor maçında hakemin yanlı tutumuna maruz kalan Yeni Malatyaspor takımı 1 Şubat 2015 tarihinde bir kez daha maçın hakemini aşamamıştır. Kendi sahasında Tokatspor ile 2-2 berabere kalan ve maçın hakemi tarafından 2 kırmızı kart gören Yeni Malatyaspor uğradığı haksızlıklara son verilmesini istemektedir.Hakemlere tepki gösteren Yeni, Malatyaspor taraftarından bazıları baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılmıştır.
Bu çerçeveden hareketle;
1-Yeni Malatyaspor- Tokatspor karşılaşmasında hakemin 2 kırmızı kart göstererek maçın seyrini değiştirdiği, Yeni Malatyaspor’un kazanması muhtemel maçtan berabere ayrılmasına sebep olduğu ifade edilmektedir. Bakanlığınız tarafından maçla ilgili bir inceleme yapılması düşünülmekte midir?
2- Rakip takım Tokatspor’un Teknik Direktörü Mehmet Birinci, maç sonrası ikinci kırmızı kartın hatalı olduğunu, maçın hakeminin karşılaşmaya etkisinin fazla olduğunu ifade etmiştir.Rakip takım teknik Direktörünün bile hakemin yanlı davrandığını ifade etmesinin ardından maçın hakemi hakkında Bakanlığınız tarafından bir inceleme yapılması düşünülmekte midir?
3-Pendikspor ile Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından çıkan olaylarda Yeni Malatyaspor yönetim kurulu üyeleri darp edilmiş, 5 Yeni Malatyaspor taraftarı ise gözaltına alınmıştır. Keçiörengücü - Yeni Malatyaspor karşılaşması esnasında ve karşılaşma sonrasında yaşanılan olaylarda da Yeni Malatyaspor taraftarlarına biber gazıyla müdahale edilmiştir. Emniyet güçlerinin yönetici ve taraftarlara gösterdiği şiddet konusunda İçişleri Bakanlığı’yla değerlendirme yapılmış mıdır?”