CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖN SEÇİM TALEP ETTİ

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI KILIÇDAROĞLU’NDAN ÖN SEÇİM TALEP ETTİ

CHP Mersin Milletvekili aday adayları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ön seçim talep etti. Haziran ayında yapılacak genel seçimler için Mersin’den CHP milletvekili aday adayı olan 24 isim, koşulsuz, kontenjansız, tüm adayların katılımıyla ön seçim talebini içeren dilekçeyi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na iletmesi için İl Başkanı Abdullah Özyiğit’e teslim etti.
Milletvekili aday adayları, ön seçim taleplerini iletmek üzere bugün öğle saatinde CHP Mersin il binası önünde toplandı. Aday adayları, İl Başkanı Özyiğit’in de katılımıyla yaptıkları açıklamada, genel merkeze iletilmek üzere hazırladıkları ön seçim talebini içeren dilekçeyi kamuoyuyla paylaştı. Aralarında Mersin Milletvekili Altuğ Atıcı ile İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, eski il başkanlarından Faruk Mehmet Akar ve Yılmaz Şanlı, Ahmet Yorgun, Cavidan Demirağ ve Seyit Özananar’ın da bulunduğu 24 aday adayının imzasını taşıyan dilekçeyi, milletvekili aday adaylarından Serdal Kuyucuoğlu okudu.
CHP’nin Mersin’de her zaman yüzde 40-50 oy alma potansiyeline sahip olduğunu belirten Kuyucuoğlu, buna karşın son yerel seçimde CHP’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki 10 yıllık iktidarının ve kazanılması olası 3-4 ilçenin kaybedilmesinin parti tabanını üzdüğünü ve moralsiz bıraktığını söyledi. Mersin’de AK Parti, CHP ve MHP’nin oylarının birbirine yakın olduğunu da dile getiren Kuyucuoğlu, “Bu tablodan birinci parti olarak çıkabilmenin, potansiyel gücümüzü harekete geçirmenin ve daha fazla milletvekili çıkarmanın ön koşulu, partimizin milletvekili adaylarını kontenjansız bir şekilde bütün üyelerin katılımı ile hakim huzurunda ön seçimle belirlenmesidir” dedi.
Parti içinde uygulanacak ön seçimin, ülkeye demokrasi getirme çabasının bir parçası olarak seçimlerde kullanabilecekleri bir argüman olacağı gibi CHP’nin parti içi demokrasi söylemlerinin de gerçek olduğunun kanıtı olacağının ve inandırıcılıklarını artıracağının altını çizen Kuyucuoğlu, “Koşulsuz, kontenjansız, tüm üyelerimizin katılı ile hakim huzurunda ön seçim istiyoruz. Üyelerimize inanıyor ve güveniyor, çıkacak sonuca uyacağımızı ve saygılı olacağımızı taahhüt ediyoruz. Mersin milletvekili aday adayları olarak, partimizin Mersin’deki başarısı için bu son derece önemli, gerekli ve zorunlu talebimizi Sayın Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Merkez Yürütme Kurulu, Parti Meclisi ve parti kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” diye konuştu.
“MERSİN’DE ÖN SEÇİM YAPILACAKTIR”
İl kongresi çalışmaları sırasında Mersin’e ön seçim sözü veren İl Başkanı Özyiğit de CHP tüzüğünde ön seçimin zaten açık ve net olarak ifade edildiğini anımsatarak, “Ama bizim göreve gelirken sloganımız, ‘Parolamız ön seçim, hedefimiz iktidar’dı. Dolayısıyla biz Mersin’de Türkiye’nin birçok ilinde ön seçim yapılmayacağına dair bir kaygı hiçbir zaman gütmedik. Genel Başkanımızın açıklamaları da ortada ve çok net olarak Mersin’de ön seçim yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
Milletvekili aday adaylarının hassasiyetine teşekkür eden Özyiğit, CHP’nin Türkiye’de ön seçimi bir gelenek haline getirip tüm alanlarda sandık koyarak adaylarını belirleme tavrı içinde olması gerektiğini söyledi. Özyiğit, “CHP sosyal demokrat bir partidir ve Türkiye’deki tüm partilerin bundan örnek alması, buna göre tavır geliştirmesi, bunu yasayla belirleme konusunda bir davranışın geliştirilmesi hepimizin ortak dileğidir.ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından aday adayı Kuyucuoğlu, 24 aday adayının imzasını taşıyan dilekçeyi, genel merkezi iletmesi talebiyle İl Başkanı Özyiğit’e teslim etti.