Chp’li Öğüt Işid’in Kaçırdığı Başkonsolusun Köyünü Ziyaret Etti

Chp’li Öğüt Işid’in Kaçırdığı Başkonsolusun Köyünü Ziyaret Etti

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, IŞİD’in kaçırdığı 49 rehinenin akıbetini bütün Türkiye ve Ardahan halkının merakla beklediğini belirterek, “Sabırla içimizi rahatlatacak açıklamalar bekliyoruz” dedi.
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından 48 kişi ile birlikte kaçırılan Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın köyü olan Açıkyazı köyünü ziyaret etti. Köyde Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın akrabaları ile bir araya gelen Öğüt, Yılmaz’ın yakınlarının her gün kendisini aradığını ve yaşadığına dair endişeleri olduğunu, kaçırılan 49 vatandaşın yaşayıp yaşamadığını bütün Türkiye ve Ardahan halkının merak ettiğini söyledi. Devlet yetkililerinden konuyla ilgili acilen açıklama beklediklerini ifade eden Milletvekili Ensar Öğüt, "Bizler bazı haberler alıyoruz; Suriye’nin belli bir bölgesinde rehinelerin tutulduğuna dair. Rehinelerimize 6 Ağustos’a kadar süre verilmiş deniyor. Eğer ki bu durum gerçekse bugün olayın üzerinden geçeli 24 gün olmuş. Geçen 24 günden bu yana halen daha haber çıkmadı. Vatandaşlarımıza ne oldu öldürüldü mü? Yoksa başka bir şeyler mi yapıldı? Nereye götürüldüler? İddialara göre Suriye’nin Rakka şehrinde tutulan rehinelerimizin bir an önce devlet tarafından takip edilip serbest bırakılmasını istiyoruz. Başkonsolosumuz Öztürk Yılmaz’ın köyünde de öldürüldüğünü dair bilgiler dolaşıyor. Bu konuyla ilgili her gün telefonlarım çalıyor. Akıbetlerinin ne olduğuyla ilgili devlet acilen bilgi versin. İyi ya da kötü bir haber bekliyoruz" dedi.
Öztürk Yılmaz’ın amcası Feridun Yılmaz da, "Devlet neden bunlara sahip çıkmıyor? Neden geri getirmiyor. Yeni başbakan yeni cumhurbaşkanı neden rehineleri kurtarmıyor. Her gün televizyon izleyip merak ediyorum. TIR şoförlerini getirdiler, kurtardılar konsolosluk rehinelerini niye kurtarmıyorlar?" diye konuştu.
Twitter’da fenomen olan ‘Fuatavni’ hesabından ortaya atılan iddialarla ilgili de hükümetin açıklama yapması gerektiğini söyleyen Öğüt, “‘Fuatavni’ diye bir şahıs sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Açıklamasında: ‘Kaçırılan rehineler Suriye’nin Rakka Şehrindedir. Ancak Türkiye’ye 6 Ağustos’a kadar fidye vermesi noktasında süre tanıdılar. Aksi halde rehineleri öldürmekle tehdit ettiler’ diye bir açıklama yapıyor. Bu açıklamalar tüm internet sitelerine düştü. Bu iddiaların gerçekliği noktasında devlet açıklama yapsın. Lütfen toplumu rahatlatın. 80 günü aşan bir süre var. Aileler perişan. Ben Öztürk Yılmaz’ın köyünden sesleniyorum rehineler öldürüldü mü, öldürülmedi mi? Öldürülmedi ise şu anda nerede ve devletimiz sağ salim rehinelerimizi kurtarsın ve ailelerine teslim etsin” şeklinde konuştu.
Öğüt, "Geçen gün gazetelerde çıktığına göre türbe verilirse rehineler kurtarılacak. Bunlar doğru mu değil mi bilmiyorum. Ben milletvekili olarak meclise soru önergesi verdim. Bir komisyon kurulsun. ‘Süleyman Şah’ Halep sınırları içerisinde yer alan Türk toprağıdır. Bizler gidelim bu Türk toprağımıza sahip çıkalım. Rehinelerimizin izini o topraklarda arayalım. ‘Fuatavni’ kimdir bu açıklamaların gerçeklik payı nedir? Sabırla içimizi rahatlatacak açıklamalar bekliyoruz. Rehinelerimizin durumlarından bir cevap gelmezse Ardahan’dan Ankara’ya kadar yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.