Çiftçilere Verimli Sebze Yetiştiriciliği Eğitimi

Çiftçilere Verimli Sebze Yetiştiriciliği Eğitimi

Batman’ın Gercüş ilçesinde GAP TEYAP uzmanları tarafından çiftçilere sağlıklı ve fazla ürün almaları için eğitim verildi.
İlçeye bağlı Akyar, Çicekli, Gökçe, Kayalar ve Rüzgarlı köylerinde giden GAP TEYAP uzmanı Selhattin Tüzün ve koordinatör Ahmet Menekşe köylülere verimli ve sağlıklı sebze yetiştiriciliği hakkında eğitim verdi. Sebze bahçelerini de gezen uzmanlar çiftçilerin sorunlarını yerinde tespit etti. Daha sonra ilçeye bağlı Sapanlı, Çiçekli ve Bağlıca köylerine geçen uzmanlar, burada da bağ ve fıstık eğitimi verdi. Çiftçilere hastalıklarla mücadele konusunda eğitici bilgiler veren uzmanlar, çiftçilere daha fazla ürün alabilmeleri içinde tavsiyelerde bulundu.
Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, köylerdeki eğitimin temel amacının çiftçilere sağlıklı ve verimli ürün yetiştirmenin yollarını öğretmek olduğunu söyledi. Öner, "Çiftçilerimiz dedelerinden öğrendiği gibi sebze ve meyve yetiştiriciliği yapıyor. Hastalıklarla savaşmanın yolunu bilmedikleri için verimlerinde düşüş yaşanıyor. Çiftçilerimizin yıl boyunca emek verdiği bağ bahçelerindeki sebze meyvelerini sağlıklı alabilmeleri ve oluşabilecek hastalıklarla mücadele edebilmesi için köylerde uygulamalı eğitim veriyoruz" dedi.