Çinar’dan Şeker Fabrikası Açıklaması

Çinar’dan Şeker Fabrikası Açıklaması

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Şeker Fabrikasına kadro verilmediği taktirde ilerleyen günlerde kapacak konuma geleceğini belirtti.
Çınar, geçtiğimiz günlerde MHP MYK üyesi Sami Uzun ile birlikte Kastamonu Şeker Fabrikasını ziyaret ettiklerini ifade ederek, fabrikanın ve çalışanlarının sorunlarını dinlediklerini ve bu kapsamda çözüm yolları aradıklarını söyledi.
Şeker fabrikasının çiftçiler için bir geçim kapısı olmakla birlikte Kastamonu ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı gelişerek faaliyetlerine devam etmesi gerektiğine işaret eden Çınar, “Kastamonu için şeker fabrikası önemli bir ekonomik araçtır. 1990’lı yıllarda 1.000’e yakın personeli bulunan fabrikamızın şuan personel sayısı 300’lere kadar gerilemiştir. Çalışanların yarıya yakını geçici işçi olarak çalışmaktadır. Fabrikamız teknik personel açısından takviye almadan faaliyetlerini sürdüremeyecek hale gelmiştir. Kampanya dönemini 250 taşeron işçi ve diğer fabrikalardan gelen 100 geçici görevli personel tarafından yürütmek zorunda kalmıştır. Ayrıca bu personellere yüzde 40 maaş zammı ve harcırah ödenmekte, maliyetler yükselmektedir” dedi.
Şeker Fabrikasına yene eleman alınmadığını, taşeron ve geçici işçilere de kadro verilmediğini açıklayan Çınar, “Bu durum fabrikanın performansını etkilemekte ve ekonomik olarak yıpranmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda özelleştirme kapsamında olan fabrikamız, özelleştirilmesi halin personel yetersizliği nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Bu durum ilimiz ekonomisi ve şeker pancarı üreticilerimiz açısından ciddi bir felaket olacaktır. İktidarın milletvekilleri ve siyasetçileri 1963 yılından bu yana Kastamonu ekonomisine ve tarımına büyük katkılar sunan fabrikamızın alarm verdiğini görmeli emekliliği gelen 150 personelin ayrıldıktan sonra muakkatlara kadro verilmezse, lise ve yüksekokul mezunu yeni personeller alınarak iş deneyimi kazandırılmazsa fabrikamızın kendiliğinden kapanacak hale geleceğinin farkına varmalıdırlar” diye konuştu.
Şeker Fabrikasının Kastamonu ekonomisine katkısının devam etmesi için ellerinden gelen her çalışmayı yapacaklarını vurgulayan Çınar, şunları söyledi: “Bu kapsamda gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz. Hükümet bir an önce şeker fabrikalarının sorunları için gerekli çalışmaları yapmalı ve tedbirleri almalıdır”