Çirkin provokasyon: Alevi vatandaşların evleri işaretlendi

Çirkin provokasyon: Alevi vatandaşların evleri işaretlendi

Edinilen bilgiye göre; olay, dün akşam saatlerinde merkez Yenişehir ilçesi Batıkent mahallesinde yer alan 3 blok ve 60 daireden oluşan Parkent Sitesi'nde meydana geldi. Sitenin C Blokta ikamet eden Alevi vatandaşlar H.Ç., C.L., M.A., Ş.K. ile N.C.'nin dairelerinin kapılarına kırmızı çarpı yapılarak işaretlendi.

Olayın ortaya çıkması üzerine site yöneticisi tarafından konu Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Bunun üzerine merkez ve Terörle Şube ekipleri siteye giderek vatandaşlarla görüşüp ifadelerini alıp, çarpı işaretleri silindi. Alevi vatandaşların, polise verdikleri ifadeleri şöyle:

“C blokta ikamet etmekteyim. Saat 20.10 sıralarında komşularımın araması üzerine daire kapımın çıkış yönüne sol tarafına 30×30 cm ebadında kırmızı renk sprey boya ile çarpma işaretinin yapıldığını gördüm. Yapılan bu işareti Alevi olduğumuz için yapıldığını düşünüyorum. İşareti yapan kişi veya kişilerden davacı ve şikâyetçiyim.”

Mersin'de yaşanan tehlikeli provokasyonla ilgili araştırma ve soruşturma başlatılırken, polis ekipleri sabah saatlerine kadar sitenin girişi ile çevrede önlem aldı. Polisin, aldığı önlemler devam ediyor.