Çocuk istismarı için mahkeme duruşma tarihi verdi!

Çocuk istismarı için mahkeme duruşma tarihi verdi!

toplumda infiale yol açan 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi olayına ilişkin baba Yusuf Ziya Gümüşşel, anne F.G. ve imam nikahlı 'evlendirildiği' K.İ. hakkında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. İddianameyi kabul eden mahkeme, 22 Mayıs 2023 tarihine duruşma günü verdi.

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara uğramasına ilişkin ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi.

Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne F.G. hakkında ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, imam nikahlı evlendirildiği K.İ. hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve ‘cinsel saldırı' suçlarından hapis cezası istemiyle düzenlenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma günü verdi. Tutuksuz sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, F.G. ve K.İ., 22 Mayıs 2023 tarihinde hakim karşısına çıkacak.