Çocuklar CLK Uludağ ile ilk kez bilimle tanıştı

Çocuklar CLK Uludağ ile ilk kez bilimle tanıştı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinin uzak köylerinde yer alan Yaylacık ilk ve ortaokul öğrencileri, CLK Uludağ Elektrik Bilim Kardeşliği Haftası’nda bilimle buluştu. Bilim Teknoloji Merkezi’ne gelerek bilime dokunan çocuklar, bilim iletişimcisi personel tarafından temalı turlardaki deney düzeneklerinde hem öğrendi hem eğlendi. Dokunmamanın yasak olduğu Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde Yaylacık İlkokulu 1. ve 2. sınıf öğrencileri bilime dokundu.



CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, CLK Uludağ Elektrik Bilim Kardeşliği haftası projesiyle bin çocuğun bilimle tanışmasını hedeflediklerini ifade ederek, “Hafta boyunca Nilüfer’e bağlı Yaylacık Köyü ilk ve ortaokulunda öğrenim gören 250 öğrencimizi Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde bilimle buluşturacağız. Deney alanlarında öğrenciler, yaptıkları deneylerle yaşayarak öğrenmenin keyfine vardı. BTM’nin eğitim ve bilim anlamında kentimiz adına önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Kurum olarak bilim ve eğitimi önemsiyoruz.



Bu nedenle de çocuklardan başlayarak toplumda bilimi yaymak ve sevdirmek adına Bilim Kardeşliği projesine destek verdik. CLK Uludağ Elektrik Bilim Kardeşliği Haftası boyunca özellikle imkanı olmayan çocuklara bilime dokunma fırsatı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel projeyi birlikte gerçekleştirdiğimiz Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ve Sevgi Uyumaztürk Etkinlik Yönetimine teşekkür ederiz” dedi. Öğrenciler, deney alanlarının yanı sıra Planetaryum’daki sunum ve film gösterilerine de katıldı.