Çocukları başka okula nakledilen veliler ayaklandı

Çocukları başka okula nakledilen veliler ayaklandı

Mütarake Ortaokulu'nun Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi olması ortaokul öğrencilerini mağdur etti. Liseye dönüşen ortaokulun öğrencileri başka okullara nakledilmeye başlandı. Tam imtihan döneminde okul ve öğretmenleri değişen çocuklarının bundan olumsuz etkilendiğini söyleyen veliler eylem yaptı. Okul önünde toplanan 100 kadar veli, şu an çocuklarının lise öğrencileri ile aynı okulda eğitim gördüğünü söyledi. Bir haftaya kadar çocuklarının ilçedeki farklı ortaokullara aktarılacağını ileri süren veliler, "Siteler Mahallesi'ne yeni okul yapıldı. Daha evvel çocuklarımızın buraya yerleştirileceği sözü verilmişti. Mudanya Belediye Meclisi tarafından ilk ve ortaokul yapılması için özel idareye tahsis edilen arsa üzerine yeni okul inşa edildi. Ancak okulun bir kısmına milli eğitimin idare kısımlarının geleceği söyleniyor. Bu yüzden çocuklarımız başka ortaokula nakledilmek isteniyor. Tam sına döneminde bu yaşananlar çocuklarımızı olumsuz etkileyecek" diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Peyal Gürbüz ise, lise öğrencilerinin ortaokul çocuklarından zorla sigara parası istediğini ileri sürdü.
Bu arada, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, okula gelerek, velilerle görüştü. Şeker, öfkeli velileri yatıştırmaya çalıştı.